2012-03-24 10:28:03
Φωτογραφία για 25η Μαρτίου: Λαμπαδηφορία στη Σκόπελο...
Η φωτιά ήταν το σύμβολο του θεού Ήφαιστου στην αρχαία Ελλάδα. Στούς ανθρώπους την χάρισε ο Προμηθέας, που την έκλεψε από τον Δία.

Συναντάμε τη λαμπαδηφορία αρχικά σε λατρευτικές εκδηλώσεις. Στην αρχαία Αθήνα αποτελούσε σημαντικό μέρος των εορταστικών εκδηλώσεων των Παναθηναίων, που γίνονταν κάθε τέσσερα χρόνια προς τιμήν της θέας Αθηνάς. Την...

συναντάμε στους ολυμπιακούς αγώνες της αρχαιότητας, όπου ο αθλητής ή οι αθλητές, αφού είχαν διανύσει την καθορισμένη διαδρομή με την δάδα αναμμένη, άναβαν την φωτιά στο ιερό που βρίσκονταν στο τέρμα της διαδρομής.

Η αναμμένη δάδα συμβολίζει το φώς στο σκοτάδι και κατ’ επέκταση η λαμπαδηδρομία την ανάγκη του ανθρώπου να δει, να επικοινωνήσει, να συνεργαστεί να μεταδώσει. Όταν ξεκίνησε η ελληνική επανάσταση του 1821 οι Έλληνες μετέφεραν το μήνυμα της επανάστασης με αναμμένες δάδες στα χέρια. Έτσι το 1ο σύστημα προσκόπων Σκοπέλου(κλικ) μαζί με τους εθελοντές θα πραγματοποιήσουν λαμπαδηφορία στις 7.30 μ.μ. της 25ης Μαρτίου σε ανάμνηση και τιμώντας την εθνική επέτειο.

Γραφείο Εθελοντισμού

Δήμου Σκοπέλου

Αναρτήθηκε από ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ NoNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κάγκελα … παντού!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κάγκελα … παντού!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ