2012-03-24 10:25:02
Φωτογραφία για Ο Βαρθολομαίος ελπίζει στην επαναλειτουργία της Χάλκης το 2013
Αισιόδοξος για το ενδεχόμενο να επαναλειτουργήσει τον επόμενο χρόνο η Θεολογική Σχολή της Χάλκης εμφανίζεται ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ενώπιον του προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς Γιώργου Παπανδρέου που επισκέφθηκε το Φανάρι.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης έκανε λόγο για «ολίγα νομικά κωλύματα που υπολείπονται για την επαναλειτουργία της Χάλκης θα επιλυθούν με την αναθεώρηση του Συντάγματος, η οποία και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος του τρέχοντος έτους».

Ο Γιώργος Παπανδρέου εξέφρασε τη στήριξή του στο έργο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και τον αγώνα του για την προστασία των θρησκευτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Ο κ. Βαρθολομαίος εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον του Πατριαρχείου, της εναπομείνασας ομογένειας και των υπόλοιπων θρησκευτικών μειονοτήτων της Τουρκίας. «Είναι καλύτερες οι συνθήκες για το Πατριαρχείο μας και για την Ομογένεια και για όλες τις μειονότητες εδώ. Χάρη στην τολμηρή ηγεσία του κ. Ερντογάν, αλλά και της Κυβερνήσεώς του, αναπνεύσαμε σε πολλά θέματα. Ακόμη χθες, πήραμε και τον τίτλο ιδιοκτησίας ενός μεγαλοπρεπούς κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου του Γαλατά, το οποίο είχε κατασχεθεί από τις Αρχές».
GreekzNews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Κάγκελα … παντού!
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Κάγκελα … παντού!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ