2012-12-02 20:53:33
Φωτογραφία για Κόλλησαν στον βούρκο...
Στον χειρότερο αγωνιστικό χώρο των τελευταίων ετών, Βέροια και ΠΑΟΚ δημιούργησαν φάσεις, όμως έμειναν στο 0-0. Με δέκα ο Δικέφαλος από νωρίς, χαμένο πέναλτι οι γηπεδούχοι.

Εδωσαν τα πάντα οι παίκτες των δύο ομάδων σε ένα τερέν που ήταν κατάλληλο αρχικά για πόλο και στη συνέχεια για λασπομαχίες, όμως παρά τις αρκετές φάσεις που δημιούργησαν έμειναν στο 0-0. Αν και θα μπορούσε να έχει ηττηθεί, αφού η Βέροια έχασε πέναλτι, ο ΠΑΟΚ, που αγωνίστηκε από το 37' με παίκτη λιγότερο, είναι ο λιγότερο ευχαριστημένος από το αποτέλεσμα αφού πλέον απέχει 10 πόντους από τον πρώτο της βαθμολογίας, Ολυμπιακό.

Οι Θεσσαλονικείς μπήκαν σαφώς πιο δυνατά στην αναμέτρηση και είχαν από νωρίς ευκαιρίες με τους Αθανασιάδη (3'), Ρομπέρ (5') και Φωτάκη (10'), ενώ στη συνέχεια η Βέροια ισορρόπησε και απείλησε δύο φορές στο ίδιο λεπτό. Στο 13' μετά το φάουλ του Καλτσά ο Καλί έκανε το πλασέ, ο Γλύκος απέκρουσε με τα πόδια και στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Ορέστες μπλοκαρίστηκε από τους αμυνόμενους, ενώ μετά από.. κόλλημα της μπάλας, ο Ολαϊτάν πλάσαρε άουτ. Στο 22' ο Ιωάννου σπατάλησε ανεπανάληπτη ευκαιρία, όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον Γλύκο ο οποίος τον νίκησε, όμως οι γηπεδούχοι έχασαν και μεγαλύτερη ευκαιρία.


Στο 36' ο Καλτσάς βρέθηκε έτοιμος να σκοράρει απέναντι από τον πορτιέρε του ΠΑΟΚ, όμως ανατράπηκε όντας σε προφανή θέση για γκολ από τον Βιβιάν. Ο Σπάθας σωστά απέβαλλε τον κεντρικό αμυντικό του Δικεφάλου και έδειξε τη βούλα του πέναλτι. Ενα λεπτό μετά ο Καλτσάς έστησε τη μπάλα στα 11 βήματα, όμως η εκτέλεσή του ήταν κακή καθώς με το εξωτερικό έστειλε τη μπάλα άουτ!

Στο ημίχρονο ο Δώνης προσπάθησε να κάνει πιο σφιχτό το σχήμα του και άφησε στα αποδυτήρια τον Ρομπέρ και έβαλε τον Σταφυλλίδη. Πρώτη φάση ήταν για τους φιλοξενούμενους στο 55', με τον Κάτσε να δοκιμάζει σουτ και τον Λόπες να μπλοκάρει, ενώ ένα λεπτό μετά ο Ολαϊτάν δοκίμασε το πόδι του, όμως η μπάλα κόντραρε και πήγε κόρνερ. Αν και η Βέροια δεν μπορούσε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό της πλεονέκτημα και να κλείσει τους Ασπρόμαυρους, στο 59' βρέθηκε μερικά... εκατοστά μακριά από το γκολ!

Στο 59' μετά από μακρινό σουτ από το ύψος της περιοχής, η μπάλα άλλαξε πορεία και ξεγέλασε τον Γλύκο, ο οποίος όμως αντέδρασε εξαιρετικά και με το ένα χέρι πάνω στην γραμμή κατάφερε να αποκρούσει, στη φάση του αγώνα. Στο 62' ο ΠΑΟΚ «άγγιξε» το γκολ με τον Σαλπιγγίδη, όμως ο Λόπες ήταν εκεί για να αποκρούσει κοντά στο παραθυράκι, ενώ στο 63' ο Κωνσταντινίδης των φιλοξενούμενων τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Ετο.

Στο τελευταίο κομμάτι του αγώνα ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος και βγήκε μπροστά για το γκολ που θα του χάριζε μία παλικαρίσια νίκη, όμως στα λεπτά που απέμειναν δεν υπήρξε καμία σημαντική φάση, με το 0-0 να σφραγίζει τις πραγματικά μεγάλες προσπάθειες των 22 παικτών σε ένα τραγικό τερέν Man of the match: Γλύκος. Ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ ήταν εκεί που έπρεπε για να σταματήσει τους παίκτες της Βέροιας στο πρώτο μέρος, έπεσε σωστά στο πέναλτι του Καλτσά, ενώ στην επανάληψη έκανε εξαιρετικά δύσκολη επέμβαση μόλις πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή και ενώ είχε αλλάξει εντελώς πορεία.

Αδύναμος κρίκος: Παρά το αριθμητικό πλεονέκτημα, η Βέροια δεν κατάφερε να κλείσει τον ΠΑΟΚ και να πιέσει για το γκολ της νίκης και μάλιστα στο τέλος θα μπορούσε να έχει χάσει όταν ο Δικέφαλος έψαξε το γκολ.

Στο ύψος του: Λαζάρ. Ο Ρουμάνος κεντρικός χαφ πήρε πολλές μάχες στη μεσαία γραμμή και σε ένα κακό τερέν έδειξε εξαιρετικά τεχνικά χαρακτηριστικά, κάνοντας τη διαφορά σε πολλά σημεία του αγώνα.

Η γκάφα: Την έκανε ο Καλτσάς. Ο άσος της Βέροιας πήρε την εκτέλεση του πέναλτι, όμως -ίσως εξαιτίας του κακού τερέν- το εκτέλεσε με εξωτερικό φάλτσο, με αποτέλεσμα να στείλει τη μπάλα αρκετά έξω από την εστία του Γλύκου.

Το στραγάλι: Σωστή η απόφαση του Σπάθα να δείξει την άσπρη βούλα και κόκκινη στον Βιβιάν του ΠΑΟΚ στη φάση με τον Καλτσά, ο οποίος βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ στο 36'.

Το ταμείο του Gazzetta.gr: Η Βέροια ήταν 7 ματς χωρίς νίκη και τα έκανε τώρα 8. Οι γηπεδούχοι μετά το χαμένο έναλτι μάλλον προτίμησαν να σιγουρέχουν τον βαθμό κόντρα στους δέκα παίκτες του ΠΑΟΚ, ο οποίος με τη σειρά του παρά τον τρόπο που κύλησε το ματς, είναι ο πιο δυσαρεστημένος, αφού είδε τον Ολυμπιακό να... χάνεται στο +10 στην πρώτη θέση της Superleague.

Οι συνθέσεις

Βέροια (Δημήτρης Καλαϊτζίδης): Λόπεθ, Γεωργιάδης, Ορέστες, Αμαραντίδης, Καλί, Καλογέρης, Καφές, Ολαϊτάν, Καλτσάς (68' Πέρες), Μπαργκάν (87' Μπελόν), Ιωάννου (58' Κόστλι).

ΠΑΟΚ (Γιώργος Δώνης): Γλύκος, Κωνσταντινίδης (63' Ετο), Κουμαλό, Βιβιάν, Λίνο, Λάζαρ, Κάτσε, Ρομπέρ (46' Σταφυλλίδης), Φωτάκης, Σαλπιγγίδης (77' Γιάννου), Αθανασιάδης.

Διαιτητής: Σπάθας (Πειραιά)

Βοηθοί: Φαντόπουλος (Πειραιά), Ελευθερίου (Αθηνών)

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ