2012-12-04 10:15:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Παρακαλάτε να μη βρέχει πολύ – Απαραίτητα αντιπλημμυρικά έργα δεν έχουν γίνει ακόμα…
Χθες για μια ακόμα φορά η παραλιακή , στο ύψους του Κόκκινου Μύλου , καθώς και στο τμήμα από το Τσαούση μέχρι τα Βραχνέικα πλημμύρισε. Τα νερά μετέτρεψαν τον δρόμο σε λίμνη και η κυκλοφορία διακόπηκε.

Δεν ήταν η πρώτη φορά. Σε περιπτώσεις δυνατής νεροποντής δρόμοι πλημμυρίζουν, το ίδιο σπίτια και καταστήματα κάποιες φορές, με τους πληγέντες να αγανακτούν και να ψάχνουν να βρουν το δίκιο τους.

Ο Δήμος Πατρέων και χθες έσπευσε να αντιμετωπίσει την κατάσταση, ωστόσο το πρόβλημα είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις, δεν υπάρχει αντιπλημμυρική θωράκιση με αποτέλεσμα να μιλάμε, μόνο για αντιμετώπιση της κατάστασης, όπως αναφέρει ο Αντιδήμαρχος Αχιλλέας Γεωργακόπουλος, αρμόδιος για την Αντιπλημμυρική Προστασία.

Όπως εξηγεί, στην περίπτωση του Κόκκινου Μύλου εκκρεμεί η ολοκλήρωση έργου , που δεν είναι ωστόσο στην αρμοδιότητα του Δήμου, αλλά της Περιφέρειας, ενώ στην περίπτωση του παραλιακού τμήματος ,από το Τσαούση μέχρι το Μονοδένδρι, εδώ και χρόνια η θάλασσα βγαίνει έξω. Ακόμα και όταν το φαινόμενο είναι σε μικρή έκταση, εγκυμονεί κινδύνους για τους διερχόμενους από την περιοχή οδηγούς, που αναγκάζονται να μπαίνουν στο αντίθετο ρεύμα προκειμένου να αποφύγουν τα κύματα, τα φύκια και τις πέτρες που καταλήγουν στο οδόστρωμα.


Την ίδια ώρα ανησυχία υπάρχει και για τη βόρεια πλευρά της Πάτρας, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές του καλοκαιριού σε Αργυρά, Σελλά, Καστρίτσι, κλπ.

Ακόμα δεν έχουν εκτελεστεί αντιπλημμυρικά έργα και η βροχή παρασύρει ότι βρει στο πέρασμα της αφού δεν υπάρχουν δέντρα να συγκρατήσουν το χώμα.

Όπως αναφέρει o Αντιδήμαρχος Αχιλλέας Γεωργακόπουλος, η μελέτη του Δασικής Υπηρεσίας για την τοποθέτηση κορμοδεμάτων, δεν έχει ολοκληρωθεί και οι όποιες παρεμβάσεις είναι να γίνουν ακόμα δεν έχουν εκτελεστεί, άρα δεν μπορούμε να μιλάμε για πρόληψη σε αντιπλημμυρικό επίπεδο.

Προς το παρόν λοιπόν, ας παρακαλάμε να μην βρέχει πολύ….

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ