2012-12-04 15:10:05
Φωτογραφία για Πρόγραμμα - ανάσα για τους άνεργους αγρότες της Κρήτης!
Η πρόταση για τη δημιουργία ενός Προγράμματους εργασίας ανέργων στον αγροτικό τομέα που έχει κατατεθεί, σε περίπτωση που γίνει πράξη, θα δώσει... μεγάλη ανάσα και στους άνεργους αγρότες της Κρήτης!

Το θέμα ανακινεί με Ερώτηση του προς τους Υπουργούς Εργασίας, Κοιν. Ασφάλισης & Πρόνοιας και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ν. Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, που ζητά να μάθει τι γίνεται για το πρόγραμμα εργασίας ανέργων στον αγροτικό τομέα.

Αναλυτικά το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

«Κύριοι Υπουργοί,

Για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας πρέπει να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατότητα που διαθέτουμε και ταυτόχρονα να στηρίξουμε τους τομείς που θα συμβάλλουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας και στην εθνική ανάκαμψη:

Η δημιουργία προγράμματος εργασίας ανέργων στον αγροτικό τομέα, σε συνεργασία με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, που είναι ίσως ο μόνος τομέας που μπορεί άμεσα να απορροφήσει ανέργους και να συμβάλλει στην παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας.


Αν στο πρόγραμμα υπάρχει πρόβλεψη για την επιδότηση όλων των ασφαλίστρων βάσει του εργοσήμου, θα απορροφηθούν χιλιάδες άνεργοι σε εποχικές εργασίες αλλά και σε σταθερές θέσεις και θα αντιμετωπιστεί η μαύρη εργασία στο χώρο αυτό.

Για τις σταθερές θέσεις απασχόλησης στον αγροτικό τομέα ή και για μόνιμη μεταστέγαση σε περιοχές αγροτικής παραγωγής, το πρόγραμμα μπορεί να περιλαμβάνει και επιδότηση ενοικίου ή χρηματοδότηση εργασιών μικρής κλίμακας για όσους διαθέτουν πατρογονικά σπίτια προκειμένου να διευκολυνθεί η εγκατάσταση ανέργων στις περιοχές αυτές και

επειδή η ύφεση και η ανεργία που βιώνει ο τόπος και η κοινωνία απαιτούν άμεσες ενέργειες.

Ερωτάσθε κ.κ Υπουργοί

Αν προτίθεστε άμεσα να συνεργαστείτε και να δημιουργήσετε ένα πρόγραμμα για την απασχόληση ανέργων στον αγροτικό τομέα με όλες τις προϋποθέσεις που θα το καταστήσουν βιώσιμο και αποτελεσματικό;»
CretePlus.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
σ´αυτη τη πόλη
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
σ´αυτη τη πόλη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ