2012-12-05 18:19:03
Φωτογραφία για Άναμμα του δέντρου και εγκαίνια της Καλικαντζαρούπολης στην Άρτα
Πλημμύρισε με μουσική και κόσμο η κεντρική πλατεία της Άρτας, στην τελετή έναρξης των χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων με το άναμμα του δέντρου από το Δήμαρχο Γιάννη Παπαλέξη και τα εγκαίνια της «Καλικαντζαρούπολης» που... στήθηκε και λειτουργεί στον ίδιο χώρο. 

Η εκδήλωση άρχισε με κάλαντα και χριστουγεννιάτικα τραγούδια από την Φιλαρμονική του «Σκουφά, την παιδική χορωδία του «Μακρυγιάννη» και την Ομάδα Zumba Άρτας που πλαισίωναν το πρόγραμμα, δημιουργώντας μια ζεστή χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα μέσα στην παγερή νύχτα, ενώ την παρουσίαση έκανε ο Γιώργος Χειμωνέτος. Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος κ. Παπαλέξης είπε ότι αυτή η προσπάθεια αποσκοπεί στο να δώσει χαμόγελο και χαρά στον κόσμο, κόντρα στη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουμε όλοι, να ενισχύσει την εορταστική διάθεση και να τονώσει την κίνηση της αγοράς και ευχήθηκε σε όλους Καλά Χριστούγεννα. Τις ευχές του για Καλές Γιορτές έδωσε στην αρχή της εκδήλωσης ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ-ΟΤΑ Χρήστος Γιώτης ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει, όπως και ο Δήμαρχος, όλους όσοι βοήθησαν να στηθεί το χριστουγεννιάτικο χωριό και φυσικά τον κόσμο για την παρουσία του. Τόνισε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του μήνα θα υπάρχουν εκδηλώσεις για τα παιδιά.


Μετά τα κάλαντα και τους χαιρετισμούς, ο κ. Παπαλέξης έδωσε το έναυσμα και φωτίστηκε το δένδρο, σηματοδοτώντας έτσι την έναρξη της εορταστικής περιόδου στο Δήμο.

Την ίδια στιγμή δεκάδες πολύχρωμα βεγγαλικά διέσχιζαν και φωταγωγούσαν τον ουρανό, συμπληρώνοντας το σκηνικό. Την σκυτάλη της εκδήλωσης πήραν λίγο αργότερα οι γνωστοί καλλιτέχνες Δέσποινα Ολυμπίου και Κωνσταντίνος Χριστοφόρου οι οποίοι με τα τραγούδια τους διασκέδασαν τους παρευρισκόμενους, ξεσηκώνοντας κυρίως το νεαρό κοινό.

Η πόλη φόρεσε τα γιορτινά της ενώ ο Άγιος Βασίλης, η φάτνη, τα ξωτικά, παιχνίδια και γλυκά που υπάρχουν στην «Καλικαντζαρούπολη», δημιουργούν ένα γιορτινό και παραμυθένιο περιβάλλον, χαρίζοντας στιγμές ξεγνοιασιάς σε μικρούς και μεγάλους και γλυκαίνοντας τους επισκέπτες. Το δε χριστουγεννιάτικο δέντρο, το οποίο φέτος στήθηκε στο σημείο όπου συναντιέται η πλατεία Εθνικής Αντιστάσεως με τον πεζόδρομο της Σκουφά, δίνει και αυτό το μήνυμα των γιορτών, καθώς σε τέτοιες περιόδους, το χαμόγελο η χαρά και η ελπίδα δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να λείψουν.

Η γιορτινή ατμόσφαιρα των ημερών θα ενισχυθεί και με άλλες εκδηλώσεις τις οποίες ετοιμάζει ο Δήμος για το επόμενο διάστημα.

Ο Δήμαρχος Αρταίων κ. Γιάννης Παπαλέξης στο χαιρετισμό του μεταξύ άλλων ανέφερε: «Ο Δήμος Αρταίων, σηματοδοτώντας την έναρξη της εορταστικής περιόδου, σας καλωσορίζει στην αποψινή εκδήλωση εγκαινίων της «Καλικαντζαρούπολης» και Φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Σ’ αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία ο δήμος μας, θέλοντας να δώσει χαρά, ιδιαίτερα στα παιδιά, έχει ετοιμάσει ένα χριστουγεννιάτικο μουσικό πρόγραμμα, καθώς και διάφορες άλλες εκδηλώσεις που πιστεύουμε ότι θα μας βάλουν στο πνεύμα των γιορτών και θα ομορφύνουν τα φετινά Χριστούγεννα των παιδιών αλλά και των μεγάλων. 

Οι φετινές γιορτές είναι ακόμα μια ευκαιρία να αποδείξουμε ότι τα Χριστούγεννα στις καρδιές μας παραμένουν ζωντανά, παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε όλοι. Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν στο να στηθεί αυτή η γιορτή, που φιλοδοξούμε ότι θα γίνει θεσμός. Ξεκινήσαμε δειλά πέρυσι, φέτος πάμε πιο δυναμικά και του χρόνου σας υποσχόμαστε ότι θα κάνουμε πολύ περισσότερα πράγματα. Ευχαριστούμε όλους όσοι βοήθησαν και ιδιαίτερα τα παιδιά που είναι εδώ και δίνουν αυτή τη ζωντάνια. Σας προσκαλούμε όλους στις εκδηλώσεις του Δήμου. Εκδηλώσεις οι οποίες στοχεύουν επίσης στην τόνωση της τοπικής αγοράς και στην προσέλκυση επισκεπτών από άλλες περιοχές. Εύχομαι σε όλους χαρούμενα Χριστούγεννα και να περάσετε όμορφα αυτές τις Άγιες ημέρες, με αγάπη, αλληλεγγύη και προπάντων με χαμόγελο και αισιοδοξία».

epirus-tv-news.blogspot.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ