2012-03-24 20:16:41
Φωτογραφία για Τουρκική φρεγάτα εισήλθε στα ελληνικά χωρικά ύδατα
Σε ελληνικά χωρικά ύδατα νότια της Κύθνου εισήλθε στις 06:30 η τουρκική φρεγάτα «GAZIANTEP», όπως ανακοίνωσε το ΓΕΕΘΑ Στις 10 το πρωί η φρεγάτα εξήλθε των ελληνικών χωρικών υδάτων με βορειοανατολική πορεία πλέοντας το στενό του Καφηρέα.

Μέσα και πλοία του Πολεμικού Ναυτικού καθώς και αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας παρακολουθούν το τουρκικό σκάφος, καθόλη τη διάρκεια του πλου του.

«Προκαλεί εντύπωση το γεγονός ότι η Ελληνική κυβέρνηση δεν έχει καλωσορίσει την τούρκική φρεγάτα στα στενά της Σαλαμίνας. Η ανοχή που δείχνει το κράτος καθιστά την Τουρκία απόλυτο κυρίαρχο στο Αιγαίο», σχολίασε ο ΛΑΟΣ σε ανακοίνωσή του.

Ο Υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Εξωτερικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, Βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Πάνος Παναγιωτόπουλος, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, για μια ακόμη φορά, ξεπέρασε κάθε όριο» σχολίασε ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ Πάνος Παναγιωτόπουλος
. Σημείωσε ακόμη πως «τέτοιου είδους ενέργειες στρέφονται εναντίον της διεθνούς εννόμου τάξεως και παραβιάζουν σε τέτοιο βαθμό τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, ώστε εκθέτουν βαρύτατα – και σε διεθνές επίπεδο – την πολιτική ηγεσία της Τουρκίας και αποδεικνύουν ότι η συγκεκριμένη χώρα απομακρύνεται από το ευρωπαϊκό κεκτημένο, αντί να προσεγγίζει σε αυτό».

«Η τουρκική προκλητικότητα προσκρούει στο εθνικό φρόνημα του λαού μας και στην αποφασιστικότητα των Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, οι οποίες είναι έτοιμες να υπερασπιστούν στη στεριά, στον αέρα και στη θάλασσα, την εθνική κυριαρχία της πατρίδας μας» κατέληξε.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ