2012-03-24 20:28:51
Φωτογραφία για Ματσ-Άρης για Ευρώπη!
Τα καλύτερα γενέθλια έκανε ο Άρης! Οι Θεσσαλονικείς επικράτησαν 4-2 του Πανιωνίου, κρατώντας ζωντανό το ευρωπαϊκό όνειρο. Εκπληκτική εναλλαγή του σκορ που από 1-0, έγινε 1-2 με τους “κίτρινους” να γυρνάνε το ματς μέσα σε 6 λεπτά. Φατί, Ουμπίντες, Τριανταφυλλάκος και Νέτο τα γκολ του Άρη.

Καταπληκτικό παιχνίδι πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου στο Κλεάνθης Βικελίδης μεταξύ του Άρη και του Πανιωνίου. Οι Θεσσαλονικείς οι οποίοι στις 25 Μαρτίου γιορτάζουν τα 98 γενέθλιά τους προηγήθηκαν στο 33' με τον Φατί. Οι φιλοξενούμενοι όμως αποδείχτηκαν πολύ σκληροί! Στο 39' ισοφάρισαν με τον Κούτσι, ο οποίος στο 63' έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα της Νέας Σμύρνης (1-2). Ωστόσο, οι γηπεδούχοι γύρισαν το ματς μέσα σε 6 λεπτά! Στο 72', ο Ουμπίντες ισοφάρισε (2-2), στο 76' ο Τριανταφυλλάκος έδωσε εκ νέου το προβάδισμα, και στο 78' ο Νέτο σημείωσε το τελικό σκορ. Έγινε ματσάρα δηλαδή Ο Άρης ανέβηκε στην 6η θέση του πρωταθλήματος με 39 βαθμούς και διατηρεί άσβεστες τις ελπίδες για είσοδο στην 5άδα των πλέι οφ και την έξοδο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.


Το πρώτο ημίχρονο το παιχνίδι είχε πολύ καλό ρυθμό, αρκετές φάσεις με τους θεατές να μην βαριούνται σε κανένα σημείου του αγώνα. Μεγάλο παράγοντα έπαιξε βέβαια η επιθετική διάθεση τόσο των γηπεδούχων όσο και των φιλοξενούμενων που μπήκαν στο ματς με σκοπό να χτυπήσουν τον Άρη. Το έδειξαν μάλιστα στην πρώτη φάση της αναμέτρησης στο 2' με την κεφαλιά του Σιόβα ύστερα από κόρνερ του Μενδρινού να καταλήγει άουτ.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν πολύ καλή ανάπτυξη και προσπάθησαν να χτυπήσουν με οραγνωμένες αντεπιθέσεις και μακρινά σουτ. Με δύο μπαλιές βρίσκονταν εύκολα μπροστά από τον Μιχαηλίδη, ο οποίος ενοχλήθηκε αρκετές φορές, από το 4' και μετά, ιδιαίτερα από τον Ουμπίντες που ήταν ο κύριος εκφραστής των επιθετικών ενεργειών των “κίτρινων”. Ο Άρης βέβαια στάθηκε άτυχος από πολύ νωρίς καθώς στερήθηκε τις υπηρεσίες του Ακόστα, ο οποίος βγήκε αναγκαστικά με πρόβλημα τραυματισμού στο 23', δίνοντας τη θέση του στον Γιαννιώτα.

Αυτό πάντως δεν πτόησε τους παίκτες του Μασάδο, οι οποίοι 10 λεπτά αργότερα κατάφεραν να προηγηθούν στο σκορ. Όχι βέβαια με κάποια οργανωμένη προσπάθεια, αλλά με τον τρόπο που βρίσκουν δίχτυα στους τελευταίους αγώνες τους. Δηλαδή από στημένη φάση. Ο Ουμπίντες εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Φατί πήδηξε στο πρώτο δοκάρι και με κεφαλιά έγραψε το 1-0.

Τα πανηγύρια των γηπεδούχων όμως δεν κράτησαν για πολλή ώρα! Ο Πανιώνιος αύξησε την πίεση του στα καρέ του Βελλίδη και ύστερα από 6 λεπτά κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια. Ο Ρόβας έβγαλε κάθετη μπαλιά στον Ντιμπαλά στο 39', εκείνος έσπασε αμέσως στον Κούτσι και με προβολή μέσα στη μικρή περιοχή ισοφάρισε (1-1). Ο Φινλανδοκοσοβάρος μάλιστα θα μπορούσε να φέρει τους “κυανέρυθρους” μπροστά στο σκορ στο 41' αλλά ο Βελλίδης απέκρουσε σε κόρνερ στο σουτ από πλάγια που επιχείρησε. Έτσι διατηρήθηκε το 1-1 ως σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος έγινε καταπληκτικό ματς! Το παιχνίδι είχε φάσεις, ρυθμό, πολλά γκολ και σασπένς, ένα στοιχείο που δύσκολα βρίσκει κανείς στο ελληνικό πρωτάθλημα! Οι δύο ομάδες μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο με τον Μιχαηλίδη και τον Βελλίδη να βρίσκονται συνεχώς σε εγρήγορση από τις συνεχείς επισκέψεις

Στο 63' ο Πανιώνιος κατάφερε να πάρει το προβάδισμα με τον Κούτσι να γράφει για δεύτερη φορά το όνομά του στον πίνακα των σκόρερ. Ο Μενδρινός εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το λάθος του Τσουκάνη, έβγαλε στον Φινλανδοκοσοβάρο, ο οποίος με πλασέ από κοντά έγραψε το 1-2. Στο 69' μάλιστα οι “κυανέρυθροι” θα μπορούσαν να είχαν καθαρίσει το ματς αλλά ο Καζναφέρης πήρε την μπουκιά από το στόμα του Ντιμπαλά, ο οποίος καθυστέρησε να σουτάρει όταν βρέθηκε μόνος του απέναντι από τον Βελλίδη.

Από το 72' και μετά το σκηνικό του παιχνιδιού άλλαξε με τους φιλάθλους να παρακολουθούν μια φανταστική ανατροπή του σκορ. Ο Ουμπίντες με ωραίο σουτ έφερε το ματς στα ίσια και στο 76', ο Τριανταφυλλάκος έφερε ξανά τον Άρη μπροστά στο σκορ (3-2). Στο 78' ο Νέτο με άπιαστο σουτ ολοκλήρωσε τον θρίαμβο του Άρη σημειώνοντας το τελικό 4-2.

Με τη νίκη αυτή, ο Άρης πανηγύρισε με τον καλύτερο τρόπο τα 98 γενέθλιά του και διατήρησε ζωντανές τις ελπίδες εξόδου στην Ευρώπη.
www.sportdog.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ»!..
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΨΗΦΙΣΑΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑ»!..
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ