2012-12-07 11:20:04
Φωτογραφία για Ελπίδες για πιο καθαρή Θεσσαλονίκη με 71 απορριμματοφόρα
Το «πράσινο φως» για την ανάθεση σε ιδιώτη για ένα χρόνο των επισκευών, της συντήρησης και του καθημερινού ελέγχου 71 απορριμματοφόρων και άλλων οχημάτων της διεύθυνσης Καθαριότητας του δήμου Θεσσαλονίκης έδωσε τελικά το Ελεγκτικό Συνέδριο. Η εξέλιξη αυτή στην ουσία σημαίνει πιο καθαρή Θεσσαλονίκη, αφού στην πράξη σχεδόν σχεδόν όλος ο στόλος της Καθαριότητας του δήμου ανανεώνεται και γίνεται αξιόμαχος. Σήμερα, στους δρόμους της Θεσσαλονίκης βγαίνουν στην καλύτερη περίπτωση μέχρι 18 απορριμματοφόρα, που δεν επαρκούν για να καλύψουν τις ανάγκες (αφού άλλωστε πολλές φορές ακόμη και αυτά μένουν στο μηχανουργείο, λόγω βλαβών). Η σύμβαση με τον ανάδοχο αναμένεται να υπογραφεί τις αμέσως επόμενες μέρες, αφού λήξουν οι καταλήψεις των εργαζομένων στο δημαρχιακό μέγαρο.

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε χτες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, το γεγονός ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έκανε δεκτή την προσφυγή του δήμου Θεσσαλονίκης (αρχικά ο διαγωνισμός είχε απορριφθεί από ένα τμήμα του). Ικανοποιημένος εμφανίστηκε και ο αντιδήμαρχος Ανακύκλωσης και Καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, που επισήμανε ότι ο διαγωνισμός εμπίπτει στην προσπάθεια της δημοτικής αρχής για αναδιάταξη και αναδιάρθρωση των υπηρεσιών Καθαριότητας του δήμου.


Από... 40 κύματα

Ο διαγωνισμός, ύψους 2.385.000 ευρώ, πέρασε από... 40 κύματα για να προχωρήσει, αφού και κατά τη διενέργειά του – στα τέλη του περασμένου Μαΐου – εργαζόμενοι του δήμου Θεσσαλονίκης και μέλη της ΠΟΕ ΟΤΑ πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας και επιχείρησαν να τον μπλοκάρουν, καθώς θεώρησαν ότι με τον τρόπο αυτόν ανοίγει ο δρόμος για την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών της Καθαριότητας, δηλαδή του μηχανουργείου. Η διοίκηση του δήμου κάλεσε τα ΜΑΤ, με αποτέλεσμα να γίνουν πρωτοφανή επεισόδια στο προαύλιο του δημαρχείου.

Τελικώς, ανάδοχος του διαγωνισμού αναδείχθηκε εταιρία (Καούσης ΑΕ) που εδρεύει στην Αθήνα και στην οποία, όπως αποδείχτηκε, ο δήμος είχε ήδη μεταφέρει 16 απορριμματοφόρα «για δωρεάν τεχνικό έλεγχο», κάτι που έδωσε σε εργαζόμενους και αντιπολίτευση την αφορμή να κάνουν λόγο για στημένο και φωτογραφικό διαγωνισμό.

agelioforos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΔΙΑΦΘΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΙ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ