2012-12-07 16:06:07
Φωτογραφία για Η Agrokom του Ιβάν Σαββίδη ενημερώνεται για την ΕΒΖ
Συνεχίζονται οι επισκέψεις των ενδιαφερόμενων επενδυτών στην Ελληνική Βιομηχανία Ζάχαρης Α.Ε. Σήμερα, την εταιρεία επισκέπτεται αντιπροσωπεία της σερβικής Sunoco του ΜΚ Group, συμφερόντων του κ. Μίοντραγκ Κόστιτς, ενώ για την επόμενη εβδομάδα ενημέρωση εκ τους σύνεγγυς έχει ζητήσει η Agrokom Group του Ιβάν Σαββίδη, μεγαλομετόχου της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Η πιθανή έλευση Κόστιτς, δεν είναι από αυτές που θα χαροποιούσαν τα στελέχη της ΕΒΖ, καθώς οι δηλώσεις του Σέρβου επιχειρηματία σε ΜΜΕ της γειτονικής χώρας, υποβάθμιζαν συστηματικά την αξία και τις προοπτικές της ΕΒΖ, με αποτέλεσμα διευθυντικά στελέχη από τις θυγατρικές της Σερβίας, να μεταπηδήσουν στον όμιλο MK. Μόλις χθες ο γενικός διευθυντής παραγωγής του εργοστασίου στο Ζάμπαλι, άφησε τον όμιλο της ΕΒΖ για τις επιχειρήσεις Κόστιτς, ενώ είχε προηγηθεί, πέρυσι, η αποχώρηση του γενικού διευθυντή στο τμήμα της πρωτογενούς παραγωγής, από το εργοστάσιο της Σρβένκα.


Σημειώνεται ότι ο κ. Κόστιτς έχει υποβάλλει εκ νέου αίτημα στη Επιτροπή Ανταγωνισμού της Σερβίας, προκειμένου να εγκριθεί μία ενδεχόμενη εξαγορά της ΕΒΖ, αφού θα είχε σαν αποτέλεσμα να ελέγχει περίπου το 80% της σερβικής αγοράς ζάχαρης μέσω των δύο σερβικών θυγατρικών της Ζάχαρης.

Σε ό,τι αφορά στην Agrokom, η συμμετοχή στο διαγωνισμό για την πώληση του 82,33% της ΕΒΖ, αποτελεί επιβεβαίωση των όσων είχε δηλώσει στις αρχές Οκτωβρίου ο κ.Σαββίδης.

Η ανάμειξη του κ. Σαββίδη με τα ποδοσφαιρικά πράγματα αποτέλεσε μία πολύ καλή αιτία για να γίνει γνωστή η επιχειρηματική του δραστηριότητα, κάτω από το Agrokom Group, που έχει τη βάση του στο Ροστόβ (Rostov- on - Don).

Ο όμιλος Αgrokom, δημιουργήθηκε από τις συνενώσεις 20 επιχειρήσεων στη περιοχή του Ροστόβ και σήμερα αναπτύσσει τέσσερις κύριες δραστηριότητες: Επεξεργασία καπνών και παραγωγή τσιγάρων, παραγωγή προϊόντων κρέατος, αγροτο -βιομηχανικές υποδομές και real estate. Στον όμιλο ξεχωριστή θέση έχει η Donskoy Tabak, που ελέγχεται από την οικογένεια Σαββίδη. Ο Ιβάν Σαββίδης, που έχει διατελέσει για δύο θητείες βουλευτής στη Ρωσική Δούμα, σχεδίαζε τη δημιουργία ενός μεγάλου logistics center, στη περιοχή Μπαταϊσκ, για την καλύτερη διακίνηση της παραγωγής του Ομίλου, σύμφωνα με δημοσιεύματα του καλοκαιριού του 2012.

Σημειώνεται ότι μέχρι σήμερα, εκτός από την άντληση στοιχείων από το data room, έχουν επισκεφθεί την ΕΒΖ, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού, αντιπροσωπείες της βουλγαρικής Litex, της πολωνικής Polski Cukier και της γαλλικής Cristal Union.

Γράφτηκε από  voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ