2012-12-07 16:18:50
Φωτογραφία για ΤΣΙΠΡΑΣ: ΝΟΣΗΡΟΙ ΕΓΚΕΦΑΛΟΙ ΟΔΗΓΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΣΤΟ 1949
Σφοδρή επίθεση εφ’ όλης της ύλης στην κυβέρνηση και στα συμφέροντα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «το πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα και θα απολυθεί από τον ελληνικό λαό».

Αναλυτικά, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο πλαίσιο επίκαιρης επερώτησης του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την εξόρυξη χρυσού στα μεταλλεία χρυσού Χαλκιδικής, Κιλκίς και Θράκης, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να «εξαθλιώσει και να φτωχοποιήσει» την ελληνική κοινωνία με όχημα το φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο χαρακτήρισε «απορρύθμιση».

«Το φορολογικό νομοσχέδιο ξεγυμνώνει όλους όσοι μας είπαν ότι το μνημόνιο είναι αναγκαίο για να γίνουν στην χώρα μεταρρυθμίσεις. Και μόνο που έπεσε στο τραπέζι το 45%, αποκαλύπτεται ο στόχος του μνημονίου. Η τρόικα και η κυβέρνηση θέλουν τη διάλυση της μεσαίας τάξης και των ελεύθερων επαγγελματιών και την προστασία εκείνων που έχουν χρήματα στο εξωτερικό. Το νομοσχέδιο αυτό είναι απορρύθμιση και οδηγεί στη φτωχοποίηση και την εξαθλίωση», είπε ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στο φορολογικό νομοσχέδιο.


Σκληρή ήταν όμως η επίθεση που εξαπέλυσε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατά του Αντώνη Μανιτάκη προσωπικά για το θέμα της διαθεσιμότητας. «Μας λέτε ότι η διαθεσιμότητα που οδηγεί στις απολύσεις είναι κινητικότητα. Και αυτά τα λέει ο Υπουργός κ. Μανιτάκης, ο οποίος είναι πια σκιά του παλιού του εαυτού, του δημοκράτη και επιστήμονα που έλεγε ότι δεν μπορεί να υπάρξει κυβέρνηση που θα απολύσει δημοσίους υπαλλήλους. Και τώρα είναι μέλος της», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας, ενώ συνέχισε: «Να ξέρετε όμως ότι το μόνο προσωπικό όμως που έχει μπει σε διαθεσιμότητα και θα απολυθεί από τον ελληνικό λαό είναι το πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης σας».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι επιχειρεί να καλλιεργήσει «κλίμα τεχνητής έντασης και να αλλάξει την ατζέντα της συζήτησης για να κρύψει τη γύμνια της», με αφορμή την ανακοίνωση της ΝΔ για την επέτειο από τον θάνατο του Αλέξη Γρηγορόπουλου.

«Μην οδηγείτε τον λαό σε τεχνητή ένταση με μία εθνικόμισαλλόδοξη μετεμφυλιακή ανακοίνωση της ΝΔ. Αυτή είναι μία χυδαία απόπειρα κάποιων νοσηρών εγκεφάλων να αλλάξουν την ατζέντα της συζήτησης οδηγώντας την χώρα στο 1949», είπε ο Αλέξης Τσίπρας.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε όμως ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και στα όσα είπε στο real.gr ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης, ότι δηλαδή πρέπει να αλλάξει ο εκλογικός νόμος και να καθιερωθεί η απλή αναλογική. «Δεν θα τσιμπήσουμε στο δόλωμα της τεχνητής έντασης, δεν θα καταφέρετε να διχάσετε τους Έλληνες, για να κρύψετε τη γύμνια των επιχειρημάτων της κυβέρνησης σας. Να κρύψετε στο συρτάρι την τεχνική έντασης και διχασμού γιατί δεν σας σώζει πια ούτε διαπλοκή, ούτε οι ακροδεξιές εφεδρείες και κορώνες, αλλά ούτε νέος εκλογικός νόμος που ξαφνικά αγαπήσατε, δηλαδή η απλή αναλογική ούτε αυτό θα σας σώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας έστρεψε τα βέλη του και κατά των συμφερόντων που όπως είπε «τα τελευταία τρία χρόνια στήριζαν το μνημόνιο και τώρα έχουν κατεβάσει τις μαύρες πλερέζες». «Οι υπερασπιστές του μνημονίου, οι καναλάρχες εργολάβοι αργά ανακάλυψαν ότι το μνημόνιο ίσως να αφορά και τους ίδιους. Αργά ανακάλυψαν ότι η χώρα είναι υπό επιτροπεία ότι υπάρχουν και μνημόνια και ότι αυτοί που υποστήριξαν αυτές τις πολιτικές δεν θα τύχουν ευνοϊκής μεταχείρισης δεν θα τύχουν ίδια μεταχείριση από τα νέα αφεντικά», είπε ο κ. Τσίπρας.
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ