2012-12-08 06:33:47
Φωτογραφία για Απελευθέρωση δύο χελωνών καρέτα καρέτα
Δυό χελώνες καρέτα καρέτα αναμένεται να απελευθερωθούν από το Ενυδρείο Κρήτης το οποίο τις περιέθαλψε για αρκετό χρονικό διάστημα, την... ερχόμενη Τρίτη 11 Δεκεμβρίου και ώρα 12:00, στην παραλία μπροστά από τις εγκαταστάσεις του Cretaquarium.

Η πρώτη χελώνα βρέθηκε στην παραλία των Γουβών Ηρακλείου, με ένα αγκίστρι στον οισοφάγο της στις 28 Μαρτίου 2011, μεταφέρθηκε και παραδόθηκε στο προσωπικό της ενυδρειολογίας του Ενυδρείου Κρήτης όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες για την ενυδάτωση και ενδυνάμωσή της.

Ακολούθησε χειρουργική επέμβαση και μετεγχειρητική αγωγή στο Ενυδρείο και ύστερα από 20 μήνες παραμονής, απόλυτα υγιής και μαρκαρισμένη, ετοιμάζεται να επιστρέψει στο φυσικό της περιβάλλον.

Η δεύτερη χελώνα εντοπίστηκε τραυματισμένη από δίχτυα στο λαιμό και στο κεφάλι στην περιοχή Καλό Χωριό του Ν. Λασιθίου, στις 4 Ιουνίου 2012. Παραλήφθηκε από τον αξιωματικό υπηρεσίας του Λιμεναρχείου Αγ. Νικολάου, ελέγχθηκε η κατάστασή της από τον τοπικό κτηνίατρο και μεταφέρθηκε στο Ενυδρείο Κρήτης όπου της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Υστερα από έξι μήνες, με την φροντίδα του προσωπικού και έχοντας επανέλθει στους φυσικούς της ρυθμούς, υγιής, μαρκαρισμένη ετοιμάζεται να επιστρέψει κι αυτή στο φυσικό της περιβάλλον.


Ο διευθυντής του Ενυδρείου Κρήτης Μιχάλης Παπαδάκης τόνισε ότι η ιστορία των δύο χελωνών καρέτα καρέτα, που ως γνωστό αποτελεί προστατευόμενο είδος, έρχεται να μας υπενθυμίσει για μια ακόμα φορά την ανάγκη και τον σεβασμό στη θαλάσσια ζωή και να μας ευαισθητοποιήσει σε γενικότερα θέματα προστασίας του θαλασσίου περιβάλλοντος. Ακόμη, επισημαίνει ότι οι επιστήμονες του Ελληνικού Κέντρου Θαλασσίων Ερευνών (ΕΛΚΕΘΕ) και του Ενυδρείου Κρήτης εργάζονται καθημερινά σε αυτή την κατεύθυνση.

Τέλος, ο διευθυντής του Ενυδρείου ευχαρίστησε θερμά και ονομαστικά όλους εκείνους που η άμεση και πολύτιμη βοήθειά τους είχε σαν αποτέλεσμα τη σωτηρία των δύο χελωνών.
pontikonews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ