2012-12-08 16:51:02
Φωτογραφία για Αισιόδοξος για επαναγορά ομολόγων και φορολογικό ο Βενιζέλος
Τη βεβαιότητα ότι το φορολογικό νομοσχέδιο θα ψηφιστεί, εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κατά την ομιλία του στην κοινή συνεδρίαση των Οργανωτικών Επιτροπών Συνεδρίου (ΝΟΕΣ) Α΄και Β΄Θεσσαλονίκης, καθώς όπως είπε, τα τρία κόμματα έχουν συμφωνήσει και απομένουν μόνο ορισμένες εκκρεμότητες. Ο κ. Βενιζέλος εμφανίστηκε επίσης βέβαιος ότι η επαναγορά ομολόγων θα ολοκληρωθεί με επιτυχία και ότι η Ελλάδα θα πάρει τη δόση.

Παράλληλα άσκησε έντονη κριτική στην αντιπολίτευση, στρέφοντας τα πυρά του κυρίως προς την Κουμουνδούρου. «Η Ελλάδα βρίσκεται σε ναρκοπέδιο, αλλά δεν υπάρχει και καλύτερη λύση», είπε ο κ. Βενιζέλος και κατηγόρησε την αντιπολίτευση πως λέει ψέματα και κρύβει την αλήθεια όταν υποστηρίζει ότι υπάρχει και άλλη λύση. Εφερε, μάλιστα, ως παράδειγμα την Κύπρο, λέγοντας ότι δεν κατάφερε να βρει κεφάλαια από την Κίνα, τη Ρωσία ή αλλού.

Τόνισε ακόμη ότι όποιος δίνει υποσχέσεις για επάνοδο στο παρελθόν ή λύση χωρίς θυσίες και περικοπές, θα τις βρει μπροστά του, διότι ο λαός «θα του ζητήσει τα ρέστα» αργότερα. Ακόμα και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ υπήρχαν και υπάρχουν και σήμερα κάποιοι που πιστεύουν ότι υπάρχει άλλη λύση, όμως κανείς τους δεν πρότεινε κάτι διαφορετικό, παρατήρησε.


Κατηγόρησε επίσης τον ΣΥΡΙΖΑ ότι κάνει «λυσσασμένη προσπάθεια» για να μην αλλάξει κάτι και του καταλόγισε «δήθεν αριστερό συντηρητισμό». Τόνισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πείθει και οι πολίτες δεν φεύγουν από τη δημοκρατική παράταξη, αλλά απλώς αποστασιοποιούνται και περιμένουν να δουν τι θα γίνει σε αυτή.

Για τη στάση του ΠΑΣΟΚ στην τρικομματική κυβέρνηση ο κ. Βενιζέλος είπε ότι σηκώνει στους ώμους του τη στήριξη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και της στρατηγικής εξόδου της χώρας από την κρίση. Αφησε αιχμές προς τη ΔΗΜ.ΑΡ λέγοντας πως το ΠΑΣΟΚ δεν έχει «επαμφοτερίζουσες τάσεις» και ζήτησε να φανταστούμε τι θα είχε συμβεί αν το ΠΑΣΟΚ δεν ψήφιζε τα μέτρα στη Βουλή και δεν υπήρχε η πλειοψηφία των 151 βουλευτών.

Αναφερόμενος στην πρωτοβουλία του ΠΑΣΟΚ κατά της ξενοφοβίας και του ρατσισμού, είπε πως θα έχει συναντήσεις με φορείς και κοινωνικούς θεσμούς, και επανέλαβε ότι η Χρυσή Αυγή πρέπει να αντιμετωπιστεί ως «αντισυνταγματικό μόρφωμα».

Σχετικά με την πορεία του ΠΑΣΟΚ προς το συνέδριο του Φεβρουαρίου είπε πως «πρέπει να ξαναγίνουμε παράταξη, να ξαναγνωριστούμε με την κοινωνία, να ξαναεκφράσουμε τις προοδευτικές και δημοκρατικές δυνάμεις του τόπου». Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ τα τελευταία χρόνια έχει υποστεί αλλεπάλληλα «σοκ» και σήμερα βρίσκεται στο ναδίρ της επιρροής του. Εξέφρασε, όμως, την πεποίθηση πως όταν ανέβει η Ελλάδα θα ανέβει και το ΠΑΣΟΚ.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν καυστικός απέναντι στη στάση στελεχών του κινήματος, που εμφανίστηκαν ως «αλεξιπτωτιστές» και «κηπουροί» στην κεντρική πολιτική σκηνή, αλλά και άλλων με μεγάλη διαδρομή στο κόμμα. Αναγνώρισε ότι όσοι περίμεναν να καταλάβουν κυβερνητικές θέσεις απογοητεύθηκαν με την απόφαση να μην συμμετέχουν στην τρικομματική κυβέρνηση προβεβλημένα στελέχη του ΠΑΣΟΚ, αλλά παρατήρησε πως κάνουν «τραγικό λάθος» όταν μιλάνε για «ασύμμετρη φθορά» στην κυβέρνηση.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ