2012-12-08 20:00:13
Φωτογραφία για FlashBack σε ό,τι αγαπήσαμε!!!
 

Τάσος Μπουγάς, επίσης γνωστό ως "Planitarhis» (Ελληνικά για "τον κυβερνήτη του πλανήτη") είναι ένα από τα πιο αγαπημένα σύγχρονη ελληνική μουσική. Έχει αφιερώσει οπαδούς σε όλο τον κόσμο.

Κάθε φορά που εμφανίζεται στην περιοχή - δεν έχει σημασία αν είναι στην Ελλάδα, τη Γερμανία, τις ΗΠΑ, τον Καναδά ή Down Under - δεν θα υπάρχει κενή θέση. Ο λόγος είναι πολύ απλός:, μεταδίδει αυτό που είναι γνωστό από την ελληνική λέξη «κέφι». Δεν υπάρχει πραγματική μετάφραση στα αγγλικά - αλλά θα μπορούσε κανείς να την περιγράψει ως τη διασκέδαση στο μέγιστο δυνατό - δεν ανησυχεί για tonite, μόλις μια καλή στιγμή. Μερικές φορές όμως οπαδοί του πηγαίνουν λίγο υπερβολικό. Πολύ λίγοι ιδιοκτήτες εγκατάσταση αρέσει όταν οι επισκέπτες που τους πίνακες στην πυρκαγιά και το χορό τους.

Μια κοινή παρανόηση μεταξύ των νεότερων οπαδών του είναι ότι η καριέρα του ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 90
. Η αλήθεια είναι ότι τις μεγαλύτερες επιτυχίες του όπως το "στον Έλα Παππού", "Ο Planitarhis" και "ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ san tyflos" ήταν δημοφιλείς σε αυτήν την περίοδο. Όμως η καριέρα Τάσος Μπουγάς »στην Ελλάδα πηγαίνει πολύ πίσω και έχει συνεργαστεί με μερικά από τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής Showbusiness όπως η Ρίτα Σακελλαρίου, Μανώλης Αγγελόπουλος, Χρηστάκης, Γαβαλάς, Πόλυ Πάνου, Kaity Grey, Alifrangi, Στράτο Διονυσίου και η Τζένη Βάνου για να αναφέρουμε μόνο λίγα.

Ακόμα κι αν Τάσος Μπουγάς έχει μια εκτενή δισκογραφία που αρχίζει την δεκαετία του 60 με 45 και συνεχίζεται ισχυρή, κύριος στόχος του δεν είναι ένα χρυσό ή πλατίνα εγγραφή (στον τοίχο πίσω από το γραφείο του είναι στο σπίτι με 9 χρυσά), αλλά για να τραγουδήσει για τους οπαδούς του live . Τίποτα δεν ευχαριστεί τον περισσότερο από για να πάρει την άμεση ανατροφοδότηση από τους ανθρώπους που διασκεδάζουν ... μαζί του. Τα πρώτα χρόνια Τάσος Μπούγας γεννήθηκε στις 27 Φεβρουαρίου του 1943 στον Πύργο, μια πόλη που βρίσκεται στη δυτική ακτή της Ελλάδα κοντά στην Αρχαία Ολυμπία. Ο πατέρας του ήταν αγρότης και είχε ένα "Bakaliko" - ένα μικρό κατάστημα που πουλάει τα πάντα και τίποτα.

Φοίτησε στο "Λαμπέτη" σχολείο στον Πύργο μέχρι την 9η τάξη το 1969.

Τάσος Μπούγας ταξίδεψε στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδα, στην ηλικία των 16, επειδή μια οντισιόν για νέους τραγουδιστές, πραγματοποιήθηκε από την δισκογραφική εταιρεία «Odeon - Parlophon" (που σήμερα ονομάζεται Μίνως Μάτσας & Sons).

Από τους 27 αιτούντες μόνο Τάσος Μπουγάς επιλέχθηκε και δίνεται η ευκαιρία να καταγράφει κάτω από την ετικέτα. Αυτή ήταν η εποχή των 45 δίσκων βινυλίου σ.α.λ. και Τάσος Μπουγάς καταγράψει συνολικά πάνω από 70 τραγούδια πριν φύγει προσωρινά τη μουσική βιομηχανία να υπηρετήσουν στον Ελληνικό Στρατό.

Υπηρέτησε στο πεζικό, πρώτα στα Γιάννενα, στη συνέχεια, το Σουφλί και τη Θεσσαλονίκη απλά να τελειώσει την περιοδεία του που σταθμεύουν στην Κύπρος για ένα χρόνο στο 1972/1973.

Μόλις επέστρεψε στην πολιτική ζωή πήρε την καριέρα του εκεί ακριβώς όπου είχε φύγει μακριά Καλλιτέχνης: 

Δίσκος:  Έλα Στον Παππού - ΤΑΣΟΣ ΜΠΟΥΓΑΣ (1999)

Vdclp: Έλα στο παππού
tosokaki.blogspot.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ