2012-12-09 14:46:03
Φωτογραφία για Πως έμαθε ο Στασινόπουλος για το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου στη Λίστα Λαγκάρντ
Ο πλήρης διάλογος του επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Στέλιου Στασινόπουλου, με τα στελέχη της υπηρεσίας του που του αποκάλυψαν ότι το όνομα της Μαργαρίτας Παπανδρέου υπάρχει στη λίστα Λαγκάρντ έρχεται σήμερα στη δημοσιότητα.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Στασινόπουλος κατέθεσε στον εισαγγελέα ότι σε σύσκεψη με στελέχη του ΣΔΟΕ για τη λίστα Λαγκάρντ, ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχων κ.Λέκκας, είπε ότι το όνομα της γυναίκας με τα 500 εκατ. ευρώ στη Λίστα Λαγκάρντ είναι η μητέρα του Γιώργου Παπανδρέου και πρώην σύζυγος του Ανδρέα Παπανδρέου, Μαργαρίτα.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα της Κυριακής», το επίμαχο σημείο της κατάθεσης του κ.Στασινόπουλου στον εισαγγελέα έχει ως εξής:

«Επέστρεψα στο γραφείο μου, συντάξαμε το διαβιβαστικό προς τον κ.Εισαγγελέα, τον επισκέφτηκε και πάλι στο γραφείο του όπου το παρέδωσα τα ανωτέρω (σ.σ. Εννοεί το στικάκι με τη λίστα)
. Από τις εφημερίδες και τα περιοδικά μάθαμε ότι υπήρχε μια λίστα Φαλτσιάνι. Ζήτησα προφορικά από τους διευθυντές του ΣΔΟΕ, κ.Λέκκα και κ.Παναγιωτόπουλο, τις πρώτες μέρες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου και λόγω του σχετικού θορύβου να μου πουν αν γνωρίζουν κάτι για τη λίστα αυτή. Αυτοί με διαβεβαίωσαν ότι δεν γνωρίζουν. Έπειτα από μερικές ημέρες όταν έγινε σύσκεψη με όλους τους διευθυντές και αναπληρωτές, επανέφερα το θέμα και όλοι μου απάντησαν ότι δεν γνωρίζουν.

Κατά τη χτεσινή σύσκεψη όμως, που πάλι ρώτησα τους κυρίους διευθυντές αν γνωρίζουν κάτι, ο κ.Λέκκας, προϊστάμενος της Διεύθυνσης Σχεδιασμού και Συντονισμού Ελέγχων της Κεντρικής Υπηρεσίας, στη συζήτηση που κάναμε μας είπε, παρουσία όλων των διευθυντών, ότι ακούγεται πως υπάρχει όνομα γυναίκας στη λίστα με 500 εκατομμύρια. Εγώ κάνοντας τον αφελή του είπα: «Δεν λες το όνομα, να μας φύγει η περιέργεια;» Τότε ο κ.Λέκκας ανέφερε το όνομα της κυρίας Μαργαρίτας Παπανδρέου. Άλλο τίποτε δεν έχω να προσθέσω».

Αξίζει να σημειωθεί ότι η κυρία Μαργαρίτα Παπανδρέου διέψευσε με σκληρή δήλωση τον κ.Στασινόπουλο, όπως επίσης και ο κ.Λέκκας. Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις, καθώς στην φερόμενη ως λίστα Λαγκάρντ υπάρχει κατάθεση 550 εκατ. δολαρίων με δικαιούχο την κυρία Μαρία Παντελή, υπάλληλο του fund CMA το οποίο τότε άνηκε στον εβραϊκής καταγωγής Έλληνα επιχειρηματία Σάμπυ Μιωνή, ο οποίος πούλησε το fund το 2006. Το περίεργο είναι ότι σύμφωνα με το Βήμα,το 2010 ο επιχειρηματίας εμφανίστηκε να κάνει δηλώσεις ως εκπρόσωπος του Ισραηλινού στρατού Ο 43χρονος κ.Μιωνής που τελείωσε ελληνικό κολλέγιο και πλέον ζει μεταξύ Αθήνας και Τελ Αβίβ, δήλωσε ότι τα χρήματα ανήκαν σε αμοιβαίο κεφάλαιο επενδύσεων με έδρα την Ιρλανδία. Τις επόμενες ημέρες οι οικονομικοί εισαγγελείς θα καλέσουν για κατάθεση την κυρία Παντελή και τον τον επιχειρηματία και θα ζητήσουν να αποκαλύψουν ποιοι είναι οι δικαιούχοι των 550 εκατ. δολαρίων.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ