2012-12-09 17:55:48
Φωτογραφία για Αφεντικό με Φαν... Ρούνεϊ!
«Θεία Δίκη»! Το 0-3 του Γιανγκ δεν μέτρησε , η Σίτι ισοφάρισε τα γκολ του Ρούνεϊ, αλλά ο Φαν Πέρσι έκανε το 3-2, έσπασε το αήττητο των «Πολιτών» και έστειλε τη Γιουνάιτεντ στο +6!

Η Γιουνάιτεντ ήταν πολύ σκληρή για να πεθάνει και μπορεί η Σίτι να έκανε την ανατροπή και το 2-2, ωστόσο λογάριαζε χωρίς τον Φαν Πέρσι. Η φαουλάρα του Ολλανδού έδωσε τη νίκη στη Γιουνάιτεντ, έσπασε το σερί των 37 εντός έδρας ματς χωρίς ήττα των «Πολιτών» και έφερε την ομάδα του στο +6. Βέβαια, για να φτάσουμε σε αυτό το συγκλονιστικό φινάλε μεσολάβησε η φάση για την οποία η Γιουνάιτεντ ακόμα διαμαρτύρεται. Το πεντακάθαρο γκολ του Γιανγκ δεν μέτρησε ποτέ και αντί για 0-3 στην επόμενη είχαμε το 2-1! Ένταση στις εξέδρες του «Έτιχαντ» μετά το τέρμα του Φαν Πέρσι, ξεπέρασε τον Τσάρλτον ο Ρούνεϊ σε γκολ κόντρα στη Σίτι.

Με super Ρούνεϊ

Χωρίς Τέβες ο Μαντσίνι στο αρχικό σχήμα, Νασρί και Σίλβα στα άκρα, με τον Αγουέρο πίσω από τον Μπαλοτέλι. Στον αντίποδα, ο Φέργκιουσον παρέταξε Γιανγκ αριστερά, Βαλέντσια δεξιά και τον Ρούνεϊ πίσω από τον Φαν Πέρσι. Οι «Πολίτες» ήταν αυτοί που μπήκαν πολύ δυνατά στο ματς, είχαν τον έλεγχο, συνοχή στις γραμμές τους, αλλά και μια πολύ καλή φάση με τον Μπαλοτέλι που έστειλε τη μπάλα στις... κερκίδες.


Ωστόσο, η Γιουνάιτεντ κατάφερε στην πρώτη επίθεσή της να «παγώσει» το Έτιχαντ. Η αρχή έγινε με το εξαιρετικό σπάσιμο του Φαν Πέρσι, τρελή κούρσα από τον Γιάνγκ και ιδανική ασίστ στον Ρούνεϊ, ο οποίος τελείωσε με ιδανικό πλασέ! Μάλιστα, το τέρμα του διεθνή φορ ήταν και το 9ο κόντρα στη Σίτι φτάνοντας στη σχετική λίστα τον Μπόμπι Τσάρλτον. Κάπου εκεί η συνοχή της Σίτι... διαλύθηκε, η ομάδα πάγωσε και η Γιουνάιτεντ πήρε το πάνω χέρι. Μάλιστα, στο 21' προστέθηκε ακόμα ένας «πονοκέφαλος» για τον Μαντσίνι, αφού ο Κομπανί αποχώρησε τραυματίας. Ο... ξεχασμένος Κόλο Τουρέ πήρε τη θέση του δίπλα στον Νάστασιτς και ο... εγκλιματισμός του δεν ήταν καθόλου εύκολος.

Η δεξιά πτέρυγα της Γιουνάιτεντ Ράφαελ - Βαλέντσια έκανε τρελά πράγματα, τα μπακ της Σίτι ήταν... εκτός γηπέδου και στο 29' είχαμε το δεύτερο σοκ! Ο Ράφαελ εξαιρετική σέντρα, ο Τουρέ είχε... ξεχαστεί στον Φαν Πέρσι και ο Ρούνεϊ με ιδανικό πλασέ πέτυχε το 2-0 και ξεπέρασε τον Τσάρλτον!

Ο Κλέβερλι έκοβε και έραβε στο γήπεδο, ο Ρούνεϊ κατάπινε χιλιόμετρα και τα άκρα της Γιουνάιτεντ βοηθούσαν ώστε η ομάδα του Φέργκιουσον να έχει τον απόλυτο έλεγχο στο ματς. Τι έκανε η Σίτι στο α' μέρος; Μια ευκαιρία στο 45' όταν ο Μπαλοτέλι εβγαλε σε ιδανική θέση τον Μπάρι, αλλά το πλασέ ήταν πολύ κακό!

Άνω - κάτω το ματς

Ο Μαντσίνι έριξε στην επανάληψη αμέσως τον Τέβες και προς έκπληξη όλων έβγαλε τον Μπαλοτέλι και όχι τον Νασρί, με τον Ιταλό να μην ρίχνει ούτε βλέφαρο στον Ιταλό και να κατευθύνεται στα αποδυτήρια. Η κίνηση του Ιταλού είχε αποτέλεσμα, ο Αργεντίνος έδωσε κίνηση στην επίθεση, ενώ απόδοση ανέβασε και ο Γάλλος. Η Σίτι ήταν «ζωηρή», αλλά η Γιουνάιτεντ στις αντεπιθέσεις ήταν αρκετά επικίνδυνη. Σε μια από αυτές άρχισε και το... ροντέο, καθώς στο 59' ο Φαν Πέρσι έπειτα από εξαιρετική ενέργεια είδε τη μπάλα να τραντάζει το δοκάρι και στην επαναφορά της τον Γιανγκ να πανηγυρίζει το 0-3. Όλα αυτά όμως για λίγα δεύτερα, με τον βοηθό να ακυρώνει το τέρμα λανθασμένα ως οφσάιντ. Οι διμαρτυρίες της Γιουνάιτεντ εξελίχθηκαν σε απογοήτευση, αφού στην επόμενη φάση οι «Πολίτες» μείωσαν. Σίλβα και Τέβες δεν μπόρεσαν να κερδίσουν τον Ντε Χέα, αλλά ο Τουρέ με πλασέ μείωσε σε 2-1.

Το κέντρο της Γιουνάιτεντ ήταν κουρασμένο, ο Κόλο Τουρέ είχε βρει ρυθμό με τον Νάστασιτς και με την «ασφάλεια» της άμυνας η Σίτι πήρε τα πάνω της. Ο Τέβες ανέβασε την ομάδα του, ο Σίλβα έγινε επικίνδυνος και στο 79' έχασε τεράστια φάση να ισοφαρίσει, καθώς τύχη και ώμος Ντε Χέα κράτησαν το 2-1. Ωστόσο, στο 86' η σφιχτή άμυνα της Γιουνάιτεντ... χαλάρωσε, ο Ζαμπαλέτα βρήκε χώρο και σήκωσε το «Έτιχαντ» στο πόδι κάνοντας το 2-2!

Οι φιλοξενούμενοι πάντως δεν ήθελαν να χάσουν τη μοναδική ευκαιρία που τους είχε παρουσιαστεί. «Θεία Δίκη» στις καθυστερήσεις, λάθος του Τέβες που έφυγε από το τείχος και ο Φαν Πέρσι με εκτέλεση φάουλ (βρήκε και στο πόδι του Νασρί) διαμόρφωσε το 3-2 και έστειλε στο +6 τη Γιουνάιτεντ από τη Σίτι. Μάλιστα, αυτό έγινε το 87ο από τα 89 ματς στα οποία η Γιουνάτεντ κέρδιζε 2-0 και στο τέλος δεν έχασε...

www.gazzetta.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ