2012-12-10 10:29:09
Φωτογραφία για Γυμνοί σε δικαστική αίθουσα
Γυναίκες και άντρες που είναι υπέρ της γυμνής κυκλοφορίας στους δρόμους του Σαν Φρανσίσκο, έβγαλαν τα ρούχα τους μέσα σε αίθουσα δικαστηρίου. Οι δικαστές εκείνη την ώρα επικύρωναν το νόμο σύμφωνα με τον οποίο απαγορεύεται στους πολίτες να κυκλοφορούν γυμνοί στους δρόμους, στις πλατείες και γενικά σε κάθε δημόσιο χώρο της πόλης. Ο νόμος προβλέπει ότι μπορεί κάποιος να κυκλοφορεί χωρίς ρούχα σε ειδικές παρελάσεις, γιορτές και φεστιβάλ.

Οταν άκουσαν την απόφαση οι έξι ακτιβιστές έβγαλαν τα ρούχα τους για να διαμαρτυρηθούν, όμως οι αστυνομικοί έσπευσαν να τους κουκουλώσουν με κουβέρτες.

Ολη η ιστορία ξεκίνησε όταν κάτοικοι και μαγαζάτορες στην περιοχή Castro διαμαρτυρήθηκαν λέγοντας ότι οι γυμνιστές το έχουν παρακάνει καθώς κυκλοφορούν χωρίς ρούχα στη συγκεκριμένη γειτονιά. Από την πλευρά τους οι γυμνιστές λένε ότι έχουν αυτό το δικαίωμα και το καλύτερο είναι να τους αφήσουν στην ησυχία τους. Πάντως τώρα με τον νέο νόμο το πρόστιμο για όσους κυκλοφορούν στην πόλη γυμνοί θα φτάνει τα 500 δολάρια.

Δικαίωση για ένα γυμνιστή

Από την άλλη πριν λίγες μέρες ένας άντρας από τη Νέα Ζηλανδία, ο οποίος σύρθηκε στο δικαστήριο από μια γυναίκα επειδή έκανε τζόκινγκ γυμνός σε ένα πάρκο, κέρδισε την υπόθεση. «Αν ο θεός θεωρούσε ότι γεννητικά όργανα είναι προσβλητικά δεν θα μας έφτιαχνε με αυτά» είπε μετά το τέλος της δίκης. Το αστείο είναι πως η γυναίκα που τον μήνυσε (είχε βγάλει για βόλτα το σκύλο της στο πάρκο) είπε πως ένιωσε τόσο προσβεβλημένη που δεν θα ξαναπατήσει το πόδι της εκεί
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ