2012-12-10 10:29:04
Φωτογραφία για Νίκος Αναστασιάδης: Εξέφρασε την ελπίδα το χρέος της Κύπρου να είναι βιώσιμο
Ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ και υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε χθες την ελπίδα να είναι βιώσιμο το δημόσιο χρέος της Κύπρου για να αποφευχθούν περαιτέρω περιπέτειες και οδυνηρά μέτρα.

Ο κ. Αναστασιάδης μιλούσε μετά το πέρας του 4ου ετήσιου μνημόσυνου του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, το οποίο τελέστηκε το πρωί στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Κάτω Δευτερά, στην παρουσία του Έλληνα Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Κληθείς να σχολιάσει πληροφορίες σε σχέση με την έκθεση της Pimco για το ύψος της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, σύμφωνα με τις οποίες το δημόσιο χρέος της Κύπρου θα είναι τελικά οριακά βιώσιμο, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι ο ίδιος δεν έχει οποιαδήποτε ενημέρωση και πρόσθεσε: «Να ελπίσουμε ότι θα είναι βιώσιμο το χρέος για να αποφευχθούν περαιτέρω περιπέτειες και οδυνηρά μέτρα».

Ερωτηθείς, επίσης, εάν τα νομοσχέδια που προωθήθηκαν στη Βουλή αποτυπώνουν τα όσα συμφωνήθηκαν στη μνημόνιο ή υπάρχουν διαφοροποιήσεις, είπε ότι «αυτό θα διαφανεί πιστεύω από τη συζήτηση και από τις εξηγήσεις που θα δώσουν οι καθ’ ύλην αρμόδιοι Υπουργοί κατά την ακρόαση που γίνεται στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής»
. Αναφερόμενος στην παρουσία του στο ετήσιο μνημόσυνο του τέως Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «η εδώ παρουσία μου δεν υποδηλοί παρά τιμή σ’ έναν ηγέτη με τον οποίον μπορεί να διαφώνησα, αλλά δεν έπαψε να είναι ένας ηγέτης που συνένωσε τη συντριπτική πλειοψηφία και κατορθώνει ακόμα και σήμερα να δημιουργεί τις συνθήκες ενότητας μεταξύ του κυπριακού ελληνισμού».

offsite.com.cy
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ