2012-12-10 15:05:03
Φωτογραφία για Οργανώνονται οι εργαζόμενοι στα Κοινωφελή προγράμματα
Το δρόμο της οργάνωσης παίρνουν οι Εργαζόμενοι στα Κοινωφελή Προγράμματα στη Μαγνησία, μετά την παράσταση διαμαρτυρίας που έγινε την περασμένη... εβδομάδα στη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Βόλου, που είναι τυπικός εργοδότης των προγραμμάτων. Ήδη, έχουν εξαγγείλει γενική συνέλευση την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου, στις 5 το απόγευμα, στο ΕΚΒ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της πρωτοβουλίας για δημιουργία Συλλόγου Εργαζομένων στα ΚΟΧ η δυναμική παρουσία των εργαζομένων και το αδιαπραγμάτευτο των αιτημάτων μας κατάφεραν να αποσπάσουν από τον πρόεδρο του ΕΚΒ (ο οποίος και επανεκλεγεί) δέσμευση για γραπτή κοινοποίηση προς τις υπηρεσίες που απασχολούν εργαζόμενους ΚΟΧ σχετικά με τη χορήγηση αδειών (όπως εξάλλου προβλέπεται από την υφιστάμενη νομοθεσία), σχετικά με την προμήθεια του απαραίτητου εξοπλισμού εργασίας (γάντια, ρούχα, εργαλεία κλπ.) όπου απαιτείται, καθώς και αναφορικά με την κάλυψη των εξόδων μεταφοράς, όποτε ο/η εργαζόμενος/η μετακινείται από την έδρα εργασίας. Αντίστοιχα αποσπάστηκε δέσμευση για γραπτή κοινοποίηση στο ΙΚΑ, σχετικά με την άμεση έκδοση βιβλιαρίου υγείας.


«Για την μισθοδοσία, επί της ουσίας «έριξε το μπαλάκι» στους φορείς στους οποίους εργάζονται οι εργαζόμενοι της «κοινωφελούς εργασίας», αναγνωρίζοντας προφανώς πως τα χρήματα υπάρχουν και ότι η γραφειοκρατία που οι ίδιοι δημιουργούν τα στερεί ή τα καθυστερεί από τους εργαζόμενους», τονίζουν οι εργαζόμενοι, που επισημαίνουν ότι, μετά την πίεση επιτροπής εργαζομένων που είχε αναλάβει να βρίσκεται την Παρασκευή 07/12 στο ΕΚΒ για να διασφαλιστεί η υλοποίηση των δεσμεύσεων που αποσπάστηκαν στην παράσταση διαμαρτυρίας, τελικά οι ανωτέρω κοινοποιήσεις προωθήθηκαν στους αρμόδιους φορείς.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι δεν εφησυχάζουν ότι δεν αφήνουν στην τύχη τους σε κανέναν από εκείνους που αποφάσισαν να διαχειριστούν τη φτώχεια της Ελληνικής κοινωνίας και δεν μπορούν να εμπιστευτούν άτομο ή πολιτική παράταξη που έχουν συναινέσει στην εφαρμογή των πλέον αντεργατικών μέτρων.

Μετά το τέλος τις κινητοποίησης της Τετάρτης 05/12 στο ΕΚΒ αποφασίστηκε από τους παρευρισκόμενους εργαζόμενους, η πραγματοποίηση Γενικής Συνέλευσης όλων των εργαζομένων στα ΚΟΧ την Τετάρτη 12/12 στο Εργατικό Κέντρο Βόλου στις 6 το απόγευμα, προκειμένου να οργανώσουν και να συντονίσουν τη δράση τους από εδώ και πέρα.

«Εμείς θα συνεχίσουμε να παλεύουμε ενάντια σε όποιον μας βλέπει ως αναλώσιμους και χωρίς δικαιώματα, είτε αυτός λέγετε κυβέρνηση, είτε αυτός λέγετε τρόικα και ΕΕ, είτε δήμαρχος που καταχρηστικά δε στέλνει έγκαιρα τις καταστάσεις μισθοδοσίας των εργαζομένων προκειμένου να πληρωθούν (βλ. δήμαρχος Νοτίου Πηλίου κλπ.). Θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για μια, ενιαία έκφραση των εργαζόμενων στα ΚΟΧ με στόχο την δημιουργία σωματείου εργαζομένων στην κοινωφελή εργασία στην Μαγνησία, που θα συνεχίσει να παλεύει με καλύτερους όρους πλέον, μέχρι τη νίκη», καταλήγει η ανακοίνωση των εργαζόμενων στην Κοινωφελή Εργασία.

magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ