2012-12-10 15:05:44
Φωτογραφία για Τα ρεκόρ που θέλει να σπάσει...
Ο Λιονέλ Μέσι «έσπασε» χθες βράδυ ακόμη ένα ιστορικό ρεκόρ σκοραρίσματος, καθώς με τα δύο γκολ που σημείωσε απέναντι στη Μπέτις έφτασε τα 86 μέσα στο 2012 και είναι πλέον κάτοχος του απόλυτου ρεκόρ τερμάτων σε ένα ημερολογιακό έτος, ξεπερνώντας τα 85 που είχε πετύει ο Γκερντ Μίλερ το 1972. Το νέο επίτευγμα του «μάγου» της Μπαρτσελόνα έγινε (όπως ήταν φυσιολογικό) πρώτο θέμα και στην ιστοσελίδα της UEFA, που με την ευκαιρία θυμίζει κάποια ακόμη ρεκόρ (σκοραρίσματος) που είναι πολύ πιθανό να καταρρίψει στο μέλλον ο Αργεντινός, που άλλωστε είναι ακόμη μόλις 25 ετών και έχει... δρόμο μπροστά του.

Το βασικότερο ρεκόρ που κυνηγάει ο Μέσι είναι αναμφίβολα αυτό του πρώτου σκόρερ στην ιστορία του Τσάμπιονς Λιγκ, το οποίο κατέχει με 71 τέρματα ο Ραούλ. Ο Αργεντινός ακολουθεί με 56 (όσα έχει και ο... απόμαχος πλέον Ρούουντ Φαν Νίστελροϊ) και, αν συνεχίσει με τον ίδιο ρυθμό, είναι πιθανό να πάρει το ρεκόρ εντός της επόμενης αγωνιστικής περιόδου
. Ο Ραούλ είναι και πρώτος σκόρερ στην ιστορία των Κυπέλλων Ευρώπης συνολικά, με 75 γκολ. Επίσης σχετικό με το Τσάμπιονς Λιγκ, ο Μέσι χρειάζεται ακόμη ένα χατ-τρικ (έχει ως τώρα τρία) για να μείνει μόνος στην κορυφή της σχετικής λίστας, την οποία μοιράζεται ως τώρα με τους Φίλιπο Ιντζάγκι και Μάριο Γκόμεζ. Βέβαια, ο τελευταίος είναι εν ενεργεία και συνεχίζει να... βρίσκει δίχτυα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση με τη φανέλα της Μπάγερν. Ο Μέσι είναι ήδη κάτοχος των ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ σε μία σεζόν στο Τσάμπιονς Λιγκ (14) και για την ανάδειξή του ως πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης (τέσσερις φορές), ενώ είναι και ο μοναδικός ποδοσφαιριστής που έχει πετύχει πέντε γκολ σε έναν αγώνα (πέρυσι με τη Λεβερκούζεν).

Ενα άλλο σπουδαίο ρεκόρ είναι αυτό του πρώτου σκόρερ στην ιστορία του ισπανικού πρωταθλήματος. Ο θρυλικός Τέλμο Θάρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο κατέχει την πρώτη θέση με 251 τέρματα, ενώ ο Αργεντινός έχει φτάσει τα 192. Λογικά, και εφόσον παραμείνει υγιής, ο Μέσι θα καταρρίψει αυτό το ρεκόρ του χρόνου. Να σημειωθεί εδώ ότι ο Θάρα, στα 15 χρόνια που αγωνίστηκε, κατέκτησε έξι φορές τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στο ισπανικό πρωτάθλημα, ενώ ο Μέσι ως τώρα το έχει καταφέρει δύο φορές. Εχει ήδη το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ στην πριμέρα σε μία σεζόν από πέρυσι, αλλά το απίστευτο νούμερο των 50 τερμάτων δεν είναι βέβαιο ότι αποτελεί το... ταβάνι του: φέτος σε 15 ματς έχει ήδη βάλει 23!

Θέμα χρόνου -και μάλιστα σύντομου- είναι να πάρει ο Μέσι και το ρεκόρ για τα περισσότερα γκολ στα ντέρμπι της Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ. Με τα δύο που πέτυχε φέτος στο «Καμπ Νου» έφτασε τα 17, ένα λιγότερο από τον ρέκορντμαν Αλφρέντο Ντι Στέφανο.

Περισσότερο χρόνο θα χρειαστεί ο «μάγος» για να κάνει δικό του τον τίτλο του πρώτου σκόρερ της εθνικής Αργεντινής. Ο Μέσι έχει σημειώσει 31 γκολ με την εθνική ομάδα της χώρας του, ενώ την πρώτη θέση στη σχετική λίστα κατέχει ο Γκαμπριέλ Μπατιστούτα με 56.

Ο Λιονέλ Μέσι είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση της «χρυσής μπάλας» το 2012. Αν το καταφέρει θα είναι η τέταρτη (και μάλιστα διαδοχική) χρονιά που αναδεικνύεται καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου, διάκριση που κανείς άλλος δεν έχει ως τώρα. Από τρία βραβεία έχουν πάρει οι Γιόχαν Κρόιφ, Μισέλ Πλατινί και Μάρκο Φαν Μπάστεν, αν και η σύγκριση αυτή αδικεί ποδοσφαιριστές σαν τον Πελέ και τον Ντιέγκο Μαραντόνα, αφού στα δικά τους χρόνια η «Χρυσή Μπάλα» αφορούσε τον καλύτερο Ευρωπαίο ποδοσφαιριστή και όχι του κόσμου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ