2012-12-13 20:18:43
Φωτογραφία για Ράσμουσεν: Πλησιάζει η κατάρρευση του συριακού καθεστώτος
Η κατάρρευση του συριακού καθεστώτος δεν είναι παρά θέμα χρόνου, ξεκαθάρισε την Πέμπτη ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Άντερς Φο Ράσμουσεν.

Κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, έπειτα από συνάντηση που είχε με τον Ολλανδό πρωθυπουργό Μαρκ Ρούτε στην έδρα του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες, ο Ρασμουσεν κάλεσε το καθεστώς να τερματίσει τις βιαιότητες, και «να συνειδητοποιήσει ποια είναι η τρέχουσα κατάσταση και να δεσμευθεί σε μια διαδικασία ώστε να ικανοποιήσει τα νόμιμα αιτήματα του συριακού λαού».

Ο γ.γ.του ΝΑΤΟ χαρακτήρισε «απόλυτη ασέβεια» στη ζωή των Σύρων πολιτών τη χρήση πυραύλων Σκουντ από την κυβέρνηση του Σύρου προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, καταγγέλλοντας την εκτόξευση ενός αριθμού πυραύλων μικρού βεληνεκούς εντός της Συρίας νωρίτερα αυτή την εβδομάδα.

Διαβάστε περισσότερα «Οι πύραυλοι εκτοξεύθηκαν από το εσωτερικό της Συρίας και έπληξαν τη Συρία, οπότε κανένας πύραυλος δεν έπεσε σε γειτονικά εδάφη», κατέληξε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ.


Πάντως, όπως μετέδωσε σήμερα η συριακή κρατική τηλεόραση, η Δαμασκός διαψεύδει ότι εκτόξευσε πυραύλους Σκουντ, αντίθετα με τους ισχυρισμούς των ΗΠΑ και των Σύρων ανταρτών.

«Το υπουργείο Εξωτερικών διαψεύδει κατηγορηματικά τις φήμες σύμφωνα με τις οποίες ο συριακός στρατός εκτόξευσε πυραύλους Σκουντ», μετέδωσε το δίκτυο αλ Ιχμπαρίγια.

Από την πλευρά του ένας πρώην αξιωματικός του συριακού στρατού, ο οποίος έχει συνταχθεί με τους εξεγερμένους και ανήκε σε μια ταξιαρχία που ειδικεύεται στους πυραύλους εδάφους-εδάφους, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι η παλαιά μονάδα του έριξε πολλούς πυραύλους Σκουντ εναντίον περιοχών που ελέγχουν οι εξεγερμένοι.

Ο υπολοχαγός Αράμπα Ίντρις εξήγησε ότι εξακολουθεί να βρίσκεται σε επαφή με αξιωματικούς και στρατιώτες του 578ου τάγματος της 155ης ταξιαρχίας.

Αυτοί επιβεβαίωσαν ότι εκτόξευσαν τη Δευτέρα πέντε πυραύλους Σκουντ από τη βάση τους στη Νασιρίγια, που βρίσκεται στην οδική αρτηρία που ενώνει τη Δαμασκό με τη Χομς.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ένας ακόμη στρατιωτικός, που αυτομόλησε από την ταξιαρχία αυτή, ο οποίος όμως θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του καθώς φοβάται ότι ενδέχεται να υπάρξουν αντίποινα εναντίον της οικογένειάς του. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι πύραυλοι έπληξαν την επαρχία του Χαλεπιού ή της Ιντλίμπ, στη βορειοδυτική Συρία.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ