2012-12-14 10:49:35
Φωτογραφία για Α. Λοβέρδος: «Δεν έχω πρόθεση να ρίξω την κυβέρνηση»,
Ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή του σε κυβερνήσεις έχει τελειώσει,

«Δεν έχω πρόθεση να ρίξω την κυβέρνηση και να την ωθήσω σε εκλογές», δήλωσε την Παρασκευή ο Ανδρέας Λοβέρδος, αναφερόμενος στη στάση που θα κρατήσει κατά την ψηφοφορία στη Βουλή του νέου φορολογικού νομοσχεδίου.

Σε συνέντευξή του στον Σκάι, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι η αναλγησία των τελευταίων 20-30 ετών έφερε την ανάγκη να έρθουν αυτά τα φορολογικά μέτρα. Απαντώντας στο αν θα το ψηφίσει, είπε ότι πρώτα θα το αξιολογήσει, εξηγώντας ωστόσο ότι δεν έχει την πρόθεση να ωθήσει την κυβέρνηση σε εκλογές, καθώς ο λαός δε θέλει εκλογές.

Παράλληλα, ο κ. Λοβέρδος ξεκαθάρισε ότι η συμμετοχή του σε κυβερνήσεις έχει τελειώσει, ενώ εξέφρασε την πρόθεση να έχει προχωρήσει στη δημιουργία κόμματος μέσα στο 2013.

Ο κ. Λοβέρδος δεν αναφέρθηκε σε συγκεκριμένα πρόσωπα που θα πλαισιώσουν το νέο κόμμα, αλλά υποστήριξε ότι το 70% με 80% των ανθρώπων που θα το πλαισιώσουν θα είναι νέα πρόσωπα. Όπως είπε, στόχος είναι να δημιουργηθεί κάτι καινούργιο στο χώρο της σοσιαλδημοκρατίας.


Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Λοβέρδος υποστήριξε ότι δεν εμφανίζει ιδεολογικά χαρακτηριστικά, αλλά είναι ένα όχημα που μεταφέρει αγανακτισμένους πολίτες.

Τέλος, ζήτησε να αλλάξει ο νόμος για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, σημειώνοντας ότι τόσο τα κόμματα όσο και οι βουλευτές πρέπει λαμβάνουν ιδιωτικά και όχι δημόσια χρήματα και τονίζοντας ότι αυτό θα γίνεται με διαφάνεια.

Αναδημοσιευσα Από Βημα
molibixarti
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ