2012-12-15 09:01:03
Φωτογραφία για 38 χρόνια κάθειρξη στον 44χρονο για το μακελειό της Χρυσοστόμου
Το Δικαστήριο έκρινε ένοχο με μειωμένο καταλογισμό τον άνδρα που σκότωσε, με καταδρομικό μαχαίρι, την άτυχη Ελένη Πανταγάκη, σύζυγο του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ... τραυμάτισε τον ίδιο τον Τηλέμαχο Πανταγάκη και μία ακόμα κοπέλα - "Είχα μια ωραία οικογένεια...Με κατέστρεψε!", τόνισε στην κατάθεση του ο αστυνομικός- Σε κλάμματα ξέσπασε στο άκουσμα της απόφασης ο δράστης.

Σε 38χρόνια κάθειρξη για την κατηγορίες της ανθρωποκτονίας και τις δύο απόπειρες ανθρωποκτονίας καταδικάστηκε από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Νεάπολης ο 44χρονος Ηρακλειώτης που κρίθηκε ένοχος με μειωμένο καταλογισμό για το μακελειό της οδού Χρυσοστόμου, όταν σε κατάσταση αμόκ σκότωσε με καταδρομικό μαχαίρι μήκους λάμας 17 εκ, την άτυχη Ελένη Πανταγάκη, σύζυγο του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, Τηλέμαχου Πανταγάκη, τραυμάτισε τον ίδιο και μία ακόμα κοπέλα.

Το Δικαστήριο τον καταδίκασε επίσης σε 22 μήνες φυλάκιση για την κατηγορία της οπλοφορίας και οπλοχρησίας ενώ του επεδίκασε και 800 ευρώ χρηματική ποινή. Στο άκουσμα της απόφασης ο κατηγορούμενος ξέσπασε σε κλάμματα.


Η δίκη ξεκίνησε το πρωί της Παρασκευής με την κατάθεση του Τηλέμαχου Πανταγάκη.

"Είχα μια πολύ ωραία οικογένεια, μια πολύ καλή σύζυγο. Αυτός ο κύριος με κατέστρεψε, άλλαξε τη ζωή μου" - είπε στην κατάθεσή του, έντονα φορτισμένος, ο αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. Τηλέμαχος Πανταγάκης. Κατέθεσε και η 40χρονη γυναίκα, που διέμενε σε διαμέρισμα ιδιοκτησίας του ζεύγους Πανταγάκη, και γειτνίαζε με αυτό του 44χρονου δράστη. Η γυναίκα, που δεχόταν ενοχλήσεις από τον 44χρονο ζήτησε τη συνδρομή του Τ.Πανταγάκη, για να συνετιστεί ο 44χρονος, όμως η επίσκεψη του Τηλέμαχου και της Ελένης Πανταγάκη έμελε να αποβεί μοιραία...

Η 40χρονη κατέθεσε όσα συνέβησαν εκείνη τη νύχτα και είπε ότι και η ίδια μαχαιρώθηκε από το 44χρονο, στα πόδια, το θώρακα και το χέρι, ενώ ως και σήμερα οι πληγές της παραμένουν ανοιχτές Ανατριχιαστική η στιγμή της ανάγνωσης, ενώπιον του δικαστηρίου, της ιατροδικαστικής έκθεσης για την 40χρονη. Σύμφωνα με το ιατροδικαστικό πόρισμα, η γυναίκα δέχτηκε 28 μαχαιριές από τον 44χρονο που βρισκόταν σε κατάσταση αμόκ...

Στην κατάθεσή του, αστυνομικός της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. που βρέθηκε στον τόπο του εγκλήματος, τις πρώτες στιγμές μετά το μακελειό, είπε ότι ο 44χρονος ήταν απολύτος συνεργάσιμος και αντιλαμβανόταν ό,τι του έλεγαν, καθώς μόλις του είπαν να πετάξει το μαχαίρι που κρατούσε, το έκανε χωρίς αντίρρηση, ενώ φαινόταν να αντιλαμβάνεται όσα συνέβαιναν. Αργότερα, όταν οι αστυνομικοί τον ρώτησαν γιατί το έκανε, εκείνος είπε πως βρισκόταν σε άμυνα.

Αστυνομικός της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας είπε στην κατάθεσή του, ενώπιον του Δικαστηρίου, ότι ο 44χρονος, μετά τη σύλληψή του ζήτησε τα τιμαλφή και τα χρήματα από το σπίτι του, ενώ οι αστυνομικοί, κατά την έρευνα, βρήκαν στο σπίτι μια κάμερα με φωτογραφίες από γυναίκες που περνούσαν το δρόμο, κάτω από το σπίτι του δράστη...

Τι υποστήριξε ο δράστης

Στην απολογία του ο δράστης του μακελειού υποστήριξε ότι βρισκόταν σε άμυνα και βλέποντας το σημείωμα που του έβαλε κάτω από την πόρτα ο αστυνομικός, να πάψει να ενοχλεί την κοπέλα, τρομοκρατήθηκε και όταν άρχισαν να χτυπούν με μανία, όπως είπε, την πόρτα του σπιτιού του ο Τηλέμαχος Πανταγάκης και η σύζυγός του, ο ίδιος άρπαξε ένα μαχαίρι στην προσπάθειά του να προστατεύσει τον εαυτό του

Σε ερώτηση πώς αφού σκότωσε τη γυναίκα, συνέχισε με τον σύζυγό της και την κοπέλα, απάντησε ότι δεν θυμάται

Ο 44χρονος, ο οποιος παραμένει έγκλειστος στο ψυχιατρείο του Κορυδαλλού, αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της απόπειρας ανθρωποκτονίας κατ’ εξακολούθηση.

Σημειώνεται ότι η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη αποφαίνεται ότι ο 44χρονος είχε μειωμένη την ικανότητα να αντιληφθεί το άδικο της πράξης του ή να ενεργήσει σύμφωνα με την αντίληψη του για το άδικο αυτό, υπογραμμίζει όμως ότι δεν έχει το ακαταλόγιστο.

Το ιστορικό της τραγωδίας

Σε σχέση με την μοιραία νύχτα, ο 44χρονος φέρεται να επιμένει ότι βρισκόταν σε άμυνα. "Δεν κατάλαβα τι έγινε. Μου επιτέθηκαν πέντε άτομα, ήθελαν να εισβάλουν στο σπίτι μου. Δεν ξέρω τι σκοπό είχαν. Ήθελαν να με σκοτώσουν. Αυτοί οι άνθρωποι ήταν αδικαιολόγητοι". Το μακελειό της λεωφόρου Χρυσοστόμου σημειώθηκε τον Αύγουστο του 2011. Η τραγωδία ξεκίνησε όταν ο Τ. Πανταγάκης ιδιοκτήτης διαμερίσματος σε πολυκατοικία επί της Χρυσοστόμου θέλησε να βοηθήσει τη νοικάρισσά του, η οποία του έκανε παράπονα για τον ένοικο του διπλανού διαμερίσματος.

Η κοπέλα από τις πρώτες ημέρες της διαμονής της εκεί, άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα με τον γείτονα του διπλανού διαμερίσματος, ο οποίος την ενοχλούσε και την εξύβριζε. Όταν ο Τ. Πανταγάκης και η σύζυγος του πήγαν στο διαμέρισμα του δράστη για να του ζητήσουν να βρεθεί μια λύση, εκείνος τους άνοιξε όμως πριν καλά-καλά προλάβουν να του εξηγήσουν το λόγο της παρουσίας τους, άρπαξε ένα καταδρομικό μαχαίρι και τους επιτέθηκε.

Πρώτα χτύπησε την άτυχη γυναίκα, η οποία βρισκόταν μπροστά ακριβώς από την πόρτα και εν συνεχεία σε κατάσταση αμόκ τραυμάτισε σοβαρά τον αξιωματικό και την νοικάρισσα, οι οποίοι γλίτωσαν από θαύμα.

http://www.cretalive.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ