2012-12-15 19:51:56
Φωτογραφία για Ανέβηκε 7ος ο Πανθρακικός μετά το ''διπλό'' στην Κέρκυρα
Ο Πανθρακικός έκλεισε τον α' γύρο με μία ακόμα νίκη (2-0 στην Κέρκυρα) φτάνοντας στην βαθμολογία τον Παναθηναϊκό. Κορυφαίοι και σκόρερ οι Βαϊρουά, Παπαδόπουλος. Για έκτο σερί αγώνα αήττητοι οι "κροκόδειλοι", χωρίς νίκη για 8 σερί ματς οι Φαίακες.

Οι εντυπωσιακές πτήσεις του Πανθρακικού επί Παύλου Δερμιτζάκη συνεχίζονται. Οι "κροκόδειλοι" πέρασαν σχετικά εύκολα από την Κέρκυρα επικρατώντας με 2-0 της τοπικής ομάδας, κλείνοντας τον α' γύρο με 20 βαθμούς, όσους και ο Παναθηναϊκός (ο οποίος αγωνίζεται αύριο στη Βέροια). Κορυφαίοι και σκόρερ για τους νεοφώτιστους- που παρέμειναν για έκτο σερί ματς αήττητοι- οι Βαϊρουά (11') και Παπαδόπουλος (50').

Στην αντίπερα όχθη η Κέρκυρα έμεινε στους 12 βαθμούς και αν η ΑΕΚ επικρατήσει του Ατρόμητου θα ολοκληρώσει το πρώτο μισό του πρωταθλήματος στον πάτο της βαθμολογίας. Το πρόβλημα στο γκολ είναι πληγή για τους Φαίακες (μόλις 1 τέρμα στα τελευταία 6 ματς) και τους έχει οδηγήσει σε 8 διαδοχικά παιχνίδια χωρίς "τρίποντο".


Ο Πανθρακικός μπήκε στο παιχνίδι με φόρα από την καλή εμφάνιση απέναντι στην ΑΕΚ την περασμένη Δευτέρα. Απείλησε νωρίς με τον Παπαδόπουλο στο 6' και άνοιξε το σκορ με τον Βαϊρουά στο 11'. Ο επιθετικός από την Ταϊτή σκόραρε για τρίτη σερί αγωνιστική και πανηγύρισε κάνοντας κουπί για να υπενθυμίσει τους ισχυρούς δεσμούς που έχει με την γενέτειρά του (σ.σ. έτσι πανηγύριζε και στη Γαλλία).

Η Κέρκυρα πήρε την κατοχή της μπάλας μετά το 0-1 και είχε 2-3 καλές στιγμές για να ισοφαρίσει με κύριο εκφραστή των επιθέσεων τον Λεόν. Η τελευταία φορά όμως που έγινε απειλητική ήταν στο 46' με τον Τσοκάνη που επέστρεψε στο γήπεδο με... σαπουνάδες στα μαλλιά (διαβάστε αναλυτικά πιο κάτω το γιατί). Ακολούθησε το 7ο γκολ του Δημήτρη Παπαδόπουλου στο πρωτάθλημα (50') το οποίο ουσιαστικά έδωσε τέλος στην αναμέτρηση.

Οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν, έμειναν και με 10 παίκτες στο 80' (αποβολή με δεύτερη κίτρινη του Ζουμπουλάκη) και κάπως έτσι ο Πανθρακικός πέρασε ένα ήσυχο δεύτερο ημίχρονο φτάνοντας στην έκτη του νίκη στην λίγκα.

Φύλλο Αγώνα

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διατητές: Γιάχος, Καρσιότης, Σταθόπουλος

Κέρκυρα (Ακης Μάντζιος): Αναστασόπουλος, Ζουμπουλάκης, Εντερ, Βενέτης, Κοντοδήμος, Γκούμας, Μπουκουβάλας (Καραλής 46'), Αγρίτης (Σίμωσης 66'), Λεόν, Τσοκάνης (Κρητικός 57'), Μπάρκογλου.

Πανθρακικός (Παύλος Δερμιτζάκης): Κουτσόπουλος, Σαρακατσάνος, Χρήστου, Λαδάκης, Μουνάφο, Μπαϊκαρά, Σερφά, Μίνγκα, Βαϊρουά (Βιγιαρέχο 66'), Λουσέρο (Πρίττας 90+1'), Παπαδόπουλος (Κοντογουλίδης 74').

Γκολ: Βαϊρουά 11', Παπαδόπουλος 50'

Κίτρινες: Γκούμας 41', Ζουμπουλάκης 42' - Κοντογουλίδης 74'

Κόκκινες: Ζουμπουλάκης (2η κιτρ.) 80'

Η αναμέτρηση

Βαϊρουά 3Χ3!

Ο Πανθρακικός μπήκε στον αγώνα με φόρα από την καλή εμφάνιση κόντρα στην ΑΕΚ, αλλά  ο Νίκος Αναστασόπουλος σταμάτησε δύο φορές στο 6ο λεπτό τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Πρώτα τον πρόλαβε σε τετ-α-τετ και απομάκρυνε με τα πόδια και στη συνέχεια έδιωξε εντυπωσιακά την κεφαλιά του 31χρονου επιθετικού. Ωστόσο ο έμπειρος πορτιέρο δεν μπόρεσε να σώσει την Κέρκυρα στο 11'. Βαϊρουά και Μίνγκα έπαιξαν πολύ ωραία το ένα-δύο, με τον στράικερ από την Ταϊτή να βγαίνει τετ-α-τετ σκοράροντας για τρίτη σερί αγωνιστική.

Ανέβηκε η Κέρκυρα Η Κέρκυρα προσπάθησε να απαντήσει με στημένη φάση, η κεφαλιά όμως του Γκούμα στο 16' έφυγε άουτ. Λίγο αργότερα (21') ο Λεόν δοκίμασε ένα δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά ο Κουτσόπουλος έδιωξε με υπερένταση σε κόρνερ. Στο επόμενο διάστημα οι Φαίακες πήραν τα ηνία του αγώνα πιέζοντας για την ισοφάριση, ωστόσο ο Πανθρακικός ήταν αυτός που είχε την καλή φάση με το σουτ του Χρήστου το οποίο απέκρουσε ο Αναστασόπουλος (29').

...αλλά ο Λεόν δεν σκόραρε

Το σκηνικό με την Κέρκυρα να έχει την κατοχή της μπάλας συνεχίστηκε (54-46% στο ημίχρονο), αποφέροντας στην ομάδα του Μάντζιου δύο καλές στιγμές μέσα σε ένα δίλεπτο χάρη στον Λεόν. Ο Ισπανός σούταρε δύο φορές έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φεύγει άουτ στο 34' και τον Κουτσόπουλο να μπλοκάρει σταθερά στο 36'. Η τελευταία αξιόλογη φάση του ημιχρόνου συνέβη στο 44' με τον Μίνγκα να βγαίνει στην αντεπίθεση και να σουτάρει μόλις άουτ. Αυτή ήταν η 5η τελική του Πανθρακικού στο πρώτο μέρος, έναντι 7 των Φαιάκων.

Ευκαιρία από τα... ντους

Ο Άκης Μάντζιος θέλησε να προβεί σε δύο αλλαγές στην επανάληψη αλλά ο Καραπέτσας την ώρα που ήταν έτοιμος να μπει στον αγώνα ένιωσε ένα τράβηγμα στον τετρακέφαλο. Ετσι ο Τσοκάνης που ήταν να αντικατασταθεί και έκανε ντους στα αποδυτήρια, κλήθηκε εσπευσμένα να επιστρέψει. Ο 21χρονος μέσος γύρισε με... σαπουνάδες στο κεφάλι και στην πρώτη φάση του β' ημιχρόνου (46') σούταρε δυνατά έξω από την περιοχή με τον Κουτσόπουλο να κρατάει το 0-1.

Και γκολ από τον "Παπ"

Η Κέρκυρα δεν κατάφερε να φτάσει στην ισοφάριση και ο Πανθρακικός της "έκοψε" για τα καλά τα πόδια στο 50'. Ο Δημήτρης Παπαδόπουλος βρέθηκε ξανά σε θέση βολής όπως στο 6ο λεπτό, αλλά αυτή τη φορά η κεφαλιά του κατέληξε στα δίχτυα μετά τη σέντρα ακριβείας του Λουσέρο. Αυτό ήταν το 7ο γκολ φετινό γκολ του Έλληνα επιθετικού το οποίο και "τελείωσε" την αναμέτρηση.

Οι γηπεδούχοι δεν βρήκαν ψυχικά αποθέματα να αντιδράσουν, ενώ στο 80' έμειναν και με 10 παίκτες καθώς ο Ζουμπουλάκης αντίκρισε δεύτερη κίτρινη. Ουσιαστικά μετά το 0-2 τα επόμενα λεπτά ήταν διαδικαστικά, με τον Πανθρακικό να μπορεί να ισχυρίζεται ότι πέρασε σχετικά εύκολα από το νησί.

MVP

Ο Πανθρακικός βρήκε λαβράκι το καλοκαίρι στο πρόσωπο του Βαϊρουά. Ο Γάλλος επιθετικός με καταγωγή από την Ταϊτή είναι από τους παίκτες που μπορούν σε ομάδες που παλεύουν για την παραμονή να κάνει τη διαφορά. Και αφού πέρασε το απαραίτητο στάδιο προσαρμογής έχει αρχίσει να προσφέρει πολύτιμους βαθμούς στους "κροκόδειλους". Στην Κέρκυρα βρήκε δίχτυα για τρίτη σερί αγωνιστική και άνοιξε τον δρόμο για το "διπλό". Αξιος συμπαραστάτης του βέβαια σήμερα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος που "σφράγισε" τη νίκη.

Αδύναμος κρίκος

Ανύπαρκτοι οι επιθετικοί της Κέρκυρας για άλλη μια αγωνιστική. Στα τελευταία ματς οι Φαίακες έχουν βάλει μόνο 1 γκολ και αυτό από αμυντικό χαφ (Γκούμας). Σήμερα ο μόνος που πάλευε να δημιουργήσει φάσεις ήταν ο Λεόν. Δεν είναι τυχαίο ότι η ομάδα του Μάντζιου έχει τη χειρότερη επίθεση του πρωταθλήματος  μαζί με τη Βέροι με 7 γκολ, όσα έχει πετύχει ο Παπαδόπουλος για τον Πανθρακικό!

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δυο οι τιμωρημένοι
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δυο οι τιμωρημένοι
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ