2012-12-24 18:27:02
Φωτογραφία για Πρέβεζα: Αυξημένη σήμερα η κίνηση αλλά όχι για... αγορές
Απίστευτη κίνηση παρατηρήθηκε σήμερα στους δρόμους της Πρέβεζας. Πολλά τα μποτιλιαρίσματα στην Λ. Ειρήνης αλλά και στην Π. Τσαλδάρη από αυτοκίνητα ενώ από νωρίς το πρωί... το μεγάλο πάρκινγκ στην παραλία ήταν ασφυκτικά γεμάτο.

Όμως όλος αυτός ο κόσμος, ντόπιοι αλλά και επισκέπτες, δεν βγήκαν για τα ψώνια τους.

Η μεγαλύτερη κίνηση παρατηρήθηκε σε καταστήματα κυρίως διατροφής, κρεοπωλεία και σουπερ μάρκετ ενώ στα καφέ της πόλης κυρίως στην παραλία δεν έπεφτε καρφίτσα.

Όμως απογοητευτική ήταν η αγοραστική κίνηση στα εμπορικά καταστήματα της πόλης. Έως τις 12:00 το μεσημέρι ο κόσμος που επέλεξε την αγορά ήταν λιγοστός ενώ η προσέλευση αυξήθηκε μετά τις 12:00 και πάλι όμως όχι για αγορές αλλά για βόλτα αφού τίποτε δεν θύμιζε ότι αύριο είναι Χριστούγεννα εκτός από τις φωνές των παιδιών να λένε τα κάλαντα.

Με τα χέρια στις τσέπες κυκλοφορούσε ο κόσμος στην αγορά της Πρέβεζας, εικόνα που δεν θύμιζε σε τίποτε άλλες εποχές όπου φορτωμένοι με τσάντες μικρές και μεγάλες και με ένα πλατύ χαμόγελο αισιοδοξίας επέστρεφαν στα σπίτια τους.


«Ότι αγοράσουμε θα είναι για τα παιδιά. Γι’ αυτά είναι τα Χριστούγεννα» είπε γονιός στο pamepreveza.gr και συνέχισε «πάνε οι καλές εποχές. Τουλάχιστον να μπορέσουμε να προσφέρουμε στα παιδιά μας τα βασικά για να είναι χαρούμενα. Κάνω τον σταυρό μου καθημερινά που μπορώ ακόμα, τη στιγμή που άλλα παιδιά δεν έχουν να φάνε… αβέβαιο το μέλλον… δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει».

Πεσμένος κατά 50% ήταν ο τζίρος των καταστημάτων, σύμφωνα με πολλούς εμπόρους, σε σχέση με πέρσι, ενώ ο κόσμος, σύμφωνα με τους ίδιους παρά τις προσφορές αρκούνταν στο να παρατηρούν απλά τις βιτρίνες.

«Θα τα κλείσουμε τα καταστήματα μας, θα ερημώσει η αγορά σε λίγους μήνες» είπε χαρακτηριστικά στο pamepreveza.gr επί χρόνια έμπορος στην κεντρική αγορά.

Τα μόνα «καταστήματα» όπου παρατηρήθηκαν ουρές κόσμου ήταν αυτά κάποιων τραπεζών όπου παραλάμβαναν προφανώς τα τέλη κυκλοφορίας.

Οι έμποροι περιμένουν τώρα τις επόμενες μέρες έως την πρωτοχρονιά μήπως και δουν τον τζίρο τους να αυξάνεται πράγμα αρκετά δύσκολο αφού το πρόβλημα ξεκινά κυρίως από την έλλειψη χρημάτων. Οι περικοπές που έχουν εφαρμόσει τα νοικοκυριά προκειμένου να ανταπεξέλθουν στους φόρους και τις αυξήσεις από την μια και από την άλλη να μπορέσουν τα ζήσουν μετά από τις τεράστιες μειώσεις των εισοδημάτων τους, καθιστούν απαγορευτικές τις αγορές πέρα από τα είδη πρώτης ανάγκης.

pamepreveza.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ