2012-12-28 21:26:55
Φωτογραφία για Θα κερδίσουμε το στοίχημα της αλλαγής;
Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

Απο την Τρίτη θα έχουμε εισέλθει στο 2013, με σχεδόν 5 χρόνια πρωτοφανούς ύφεσης και κρίσης στην ελληνική οικονομία και κοινωνία - που προφανώς έχει μετατραπεί και σε θεσμική,πολιτική,επιχειρηματική και προσώπων (η στοχοποίηση των "2.000 ολιγαρχών" απο τον ξένο τύπο, είναι ενδεικτική).

Ολα δείχνουν οτι το πρώτο εξάμηνο της νέας χρονιάς θα είναι "και το πλέον κρίσιμο της 5ετίας" απο πολλές απόψεις. Η χώρα έμεινε στο ευρώ (και σωστά λέει ο Α.Τσίπρας οτι μετά τις Γερμανικές εκλογές του φθινοπώρου θα έχουμε λογικά νέο "κούρεμα" του χρέους) αλλά πρέπει να κερδίσει το στοίχημα των μεταρυθμίσεων (δηλαδή της δημιουργίας πραγματικού κράτους και πραγματικής δημόσιας διοίκησης) και κυρίως της ανάπτυξης - που σημαίνει θέσεις εργασίας και ρευστότητα. Με δεδομένο οτι και η Ευρωπαϊκή Ενωση θα βαδίσει ταχύτατα στην Ομοσπονδιοποίηση της (τα εθνικά κράτη θα "χαθούν" στο ευρύτερο σύνολο) η Ελλάδα πρέπει να κερδίσει το στοίχημα της "αλλαγής" της. Αλλά δεν θα μπορέσει να το πετύχει, εαν δεν βγει και η θηλιά των χρεών απο τους πολίτες της(όπως ακριβώς συμβαίνει και με το χρέος της χώρας - που "κουρεύεται" συνεχώς και ρυθμίζεται).


Είναι προφανές οτι οι ίδιοι Ελληνες των 11 εκατομμυρίων εντός της χώρας και των 7 εκατομμυρίων εκτός της χώρας ΜΑΖΙ με όλους τους φιλέλληνες θα δώσουμε για να κερδίσουμε τη μάχη της αλλαγής και της προόδου. Ολα δείχνουν οτι τον Μάρτιο και τον Απρίλιο θα δοκιμαστούν πολλοί και πολλά. Εκτός απο τη χώρα, πρέπει να σωθούν και οι κάτοικοι της. Οι ολιγάρχες (για να χρησιμοποιήσω μια λέξη που αρέσει στα ξένα έντυπα) έχουν να πορευτούν (δεν έχουν ανάγκη). Οπως ο Ομπάμα θέλει να "σώσει" την δική του "μεσαία τάξη" έτσι και εδώ πρέπει να δούμε να σώσουμε όχι την ολιγαρχία (που άλλωστε "τα πήρε όλα και έφυγε") αλλά τον έλληνα πολίτη,τους νέους μας. Να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός αυτό που έζησε και ο ίδιος στις ΗΠΑ απο φοιτητής: Να χρηματοδοτούνται μέχρι και οι ιδέες απο τις τράπεζες(χωρίς άλλες...εγγυήσεις).Να ΜΗΝ φορολογούνται για ΤΡΙΑ χρόνια ΚΑΘΟΛΟΥ οι νέες επιχειρήσεις (και για τα επόμενα ΔΥΟ να υπάρχει χαμηλή φορολογία πχ 5% στα κέρδη). Να δίνονται ΔΩΡΕΑΝ εκτάσεις για αξιοποίηση (βιομηχανίες κλπ φυσικά με ειδικές συμβάσεις παραχώρησης). Ενιαία φορολογία 10% σε φυσικά και εταιρικά πρόσωπα (για κάθε είδους δραστηριότητα). ΦΠΑ 12% παντού σε υπηρεσίες και προϊόντα. Ολες οι πληρωμές στο κράτος να γίνονται ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ(τέλος στις "ουρές" και στο απίστευτο πήγαινε-έλα) μέσα απο το διαδίκτυο, τα κινητά τηλέφωνα κλπ και βέβαια να καθιερωθεί ΜΟΝΟ το "ηλεκτρονικό τιμολόγιο". Σύσταση εταιρείας ΣΕ ΜΙΑ ΩΡΑ(το πρωί να την φτιάχνεις και το απόγευμα να δουλεύει). Μπορούμε; I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ