2013-01-05 18:17:00
Φωτογραφία για «Η Αμερική έγινε Ευρώπη»
Με ένα εξώφυλλο που δείχνει τον αμερικανό πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα και τον ρεπουμπλικάνο πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ με παραδοσιακές φορεσιές Γάλλων και στο background τον Λευκό Οίκο, κυκλοφορεί ο Economist «Η Αμερική έγινε Ευρώπη» γράφει ο τίτλος. Και συνεχίζει: «Τα τελευταία τρία χρόνια, οι ηγέτες της Αμερικής  παρακολουθούν την διαχείριση της ευρωπαϊκής κρίσης του ευρώ με φανερή περιφρόνηση», γράφει, συγκρίνοντας την 11ωρη συνεδρίαση των ΗΠΑ για την αποφυγή του «δημοσιονομικού γκρεμού», με το χειρισμό της Ευρώπης στην κρίση του ευρώ.

Η Ουάσιγκτον δείχνει ένα «μοντέλο δυσλειτουργίας που μοιάζει ανησυχητικά με αυτό της ευρωζώνης» γράφει ο Economist. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ, φαίνονται ανίκανες να προχωρήσουν πέρα ​​από κάποιες σύντομες διορθώσεις, τις οποίες συνήθως διαπραγματεύονται μετά τα μεσάνυχτα, προσθέτει, και επισημαίνει την υπερβολική επιρροή ορισμένων ατόμων ή ομάδων στην τελική διαπραγμάτευση των συμφωνιών.


Ανάλογες είναι και επικρίσεις τόσο για τις ΗΠΑ όσο και για την Ευρώπη, στην αποτυχία τους να είναι ειλικρινείς με τους ψηφοφόρους. Όπως γράφει: «Ακριβώς όπως η καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ και ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έχουν αποφύγει το να είναι σαφείς με τους Γερμανούς και τους Γάλλους σχετικά με το τι θα χρειαστεί για να σώσουν το ενιαίο νόμισμα, έτσι ακριβώς ούτε ο Ομπάμα ούτε οι Ρεπουμπλικάνοι ηγέτες έχουν το θάρρος να πουν στους Αμερικανούς τι πραγματικά θα χρειαστεί για να διορθωθεί το δημοσιονομικό χάος. [...] Καθώς παρέλειψε να ασχοληθεί με το ενιαίο νόμισμα, η θέση της Ευρώπης στον κόσμο έχει καταρρεύσει. Γιατί θα πρέπει οι αναπτυσσόμενες χώρες να εμπιστευτούν την αμερικανική ηγεσία, όταν φαίνεται ότι είναι ανίκανη να λύσει τα προβλήματα στο εσωτερικό της; Και ενώ η κύρια δημοκρατία της Δύσης παραμένει παράλυτη, η Κίνα παίρνει αποφάσεις και προχωρά».

http://www.presseurop.eu/en/content/news-brief/3230481-america-s-european-moment

πηγή: antinews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ