2013-01-05 19:06:40
Φωτογραφία για ΒΙΝΤΕΟ: Ο Βούλγαρος Φέντερερ απειλεί τον Μάρεϊ
Η Βουλγαρία πρωταγωνίστησε στο γυναικείο τένις χάρη στις αδερφές Μαλέεβα. Στο ανδρικό τένις δεν υπήρχε άξιος εκπρόσωπος της βαλκανικής χώρας μέχρι την εμφάνιση του Γκριγκόρ Ντιμίτροφ.

Τον αποκάλεσαν "Βούλγαρο Ντιμίτροφ" στο ξεκίνημα της καριέρας του εξαιτίας των ντελικάτων χτυπημάτων του, ο ίδιος αρνείται κάθε σύγκριση με τον μεγάλο Ελβετό και τα τελευταία δύο χρόνια χτίζει σιγά σιγά το όνομα του στην ATP. Στη Βασιλεία δε είχε πετύχει και τον πόντο της χρονιάς.

Tην Κυριακή (6/1) θα συμμετάσχει για πρώτη φορά σε τελικό της ATP στο Μπρισμπέιν και ατυχώς το κατάφερε αυτό σε βάρος του Μάρκου Παγδατή. Σε ένα συναρπαστικό αγώνα, η διάρκεια του οποίου ξεπέρασε τις δύο ώρες, ο νεαρός Βούλγαρος επικράτησε με 6-3, 5-7, 7-6 (7-5).

Το δίδυμο μοιράστηκε μια αγκαλιά στο φιλέ στο τέλος του αγώνα. Και οι δύο έχουν θητεύσει στην ακαδημία Μουρατόγλου που κυριαρχεί στο Μπρισμπέιν (βλέπε παρακάτω). Ο Ντιμίτροφ άφησε την παριζιάνικη ακαδημία και προπονείται στη Σουηδία υπό τις οδηγίες του πρώην Νο1 Μάγκνους Νόρμαν και των Μίκαελ Τίλστρομ και Νίκλας Κούλτι.


Ο Ντιμίτροφ είναι ο νεαρότερος παίκτης στο Top50 της παγκόσμιας κατάταξης, βρίσκεται στο Νο48 και την ερχόμενη Δευτέρα (7/1) θα κερδίσει κι άλλες θέσεις ό,τι κι αν συμβεί στον τελικό με τον Μάρεϊ.

Ο Σκωτσέζος κάτοχος του τίτλου και φαβορί για την κατάκτηση του Αυστραλιανού Όπεν επικράτησε 6-4, 2-0 του Κέι Νισικόρι με τον Ιάπωνα να αποχωρεί με ενοχλήσεις στο γόνατο (σ.σ. ταλαιπωρείται από τενοντίτιδα).

Εν τω μεταξύ ο Μάρεϊ ζήτησε να γίνει αλλαγή του κανονισμού με την ανάπαυλα των 25 δευτερολέπτων. Και ο Παγδατής δέχθηκε προειδοποίηση από τον διαιτητή, ενώ στη Ντόχα ο Γκαέλ Μονφίς απάντησε στον διαιτητή λέγοντας "είμαι μαύρος και ιδρώνω πολύ".

Άνοιξε λογαριασμό η Σερένα

Στον τελικό των γυναικών η Σερένα Γουίλιαμς κατέκτησε τον πρώτο τίτλο από εκείνους που θα ακολουθήσουν σίγουρα το 2013.

Νίκησε με 6-2, 6-1 την Αναστασία Παβλιουτσένκοβα από τη Ρωσία, παίκτρια με την οποία προπονείται κατά διαστήματα μαζί στην ακαδημία Μουρατόγλου σε λιγότερο από 51 λεπτά.

Η Γουίλιαμς αναμένεται να εξασφαλίσει την πρώτη θέση στην παγκόσμια κατάταξη μετά από το Αυστραλιανό Όπεν.

M. Baghdatis v G. Dimitrov - Highlights Men's... από vivinamou
Allinsports
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ