2013-01-07 21:58:03
Φωτογραφία για Επεισοδιακή ληστεία κοσμηματοπωλείου το πρωί στη Λεμεσό
Σε κινητοποίηση βρίσκεται από το πρωί η αστυνομία Λεμεσού για εντοπισμό και σύλληψη ζεύγους Ιρανών, που λήστεψαν κοσμηματοπωλείο στην οδό... Γρίβα Διγενή και κατάφεραν να ξεφύγουν από την καταδίωξη πολιτών, αποσπώντας κοσμήματα αξίας 15 περίπου χιλιάδων ευρώ. 

Στη σκηνή εντοπίστηκε και συνελήφθη τρίτο πρόσωπο, το οποίο φέρεται να είναι συνεργός τους.

Όπως ανέφερε στα ΜΜΕ ο 45χρονος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, που λειτουργεί και ως ενεχυροδανειστήριο, το ζεύγος επισκεπτόταν την τελευταία εβδομάδα το κατάστημά του για να αγοράσει, όπως υποστήριζε, κάποιο κόσμημα για τη μητέρα της γυναίκας. Σήμερα εμφανίστηκαν ξανά, λίγο πριν τις 10:00 και ενώ συζητούσαν, ζήτησαν ένα ποτήρι νερό. Όταν ο 45χρονος γύρισε για να κατευθυνθεί στο ψυγείο, δέχθηκε κτύπημα από τον άνδρα με τη χειρολαβή μεγάλου μαχαιριού, ενώ αμέσως άρχισε να καλεί σε βοήθεια, καθώς δεχόταν απανωτά κτυπήματα στο πρόσωπο.


Στις φωνές του, προσέτρεξαν καταστηματάρχες της περιοχής και μόλις αντιλήφθηκαν ότι επρόκειτο για ληστεία, επιχείρησαν να συλλάβουν τους δράστες, ωστόσο ο άνδρας τους απείλησε με το μαχαίρι και κατάφερε να βγει από το κατάστημα με τη γυναίκα. Ακολούθησε καταδίωξη και το ζεύγος εισήλθε αρχικά σε παρακείμενη πολυκατοικία, ενώ στη συνέχεια κατευθύνθηκε σε σταθμευμένο διπλοκάμπινο όχημα όπου, αφού κατέβηκε ο οδηγός, επιβιβάστηκαν. Στην προσπάθειά τους να απομακρυνθούν και ενώ οι πολίτες προσπαθούσαν να τους ανακόψουν, κτύπησαν αριθμό σταθμευμένων αυτοκινήτων και εξαφανίστηκαν.

Η σκηνή αποκλείστηκε από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες άρχισαν έρευνες για εντοπισμό και σύλληψη των δραστών, ενώ από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι ο οδηγός του οχήματος που κατέβηκε για να επιβιβαστεί το ζεύγος είναι συγγενικό τους πρόσωπο, το οποίο συνελήφθηκε και ανακρίνεται στην αστυνομική διεύθυνση.

Ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού Ιωάννης Σωτηριάδης έδωσε στη δημοσιότητα τα χαρακτηριστικά και τους αριθμούς εγγραφής του οχήματος και κάλεσε οποιονδήποτε το εντοπίσει, να ενημερώσει άμεσα την αστυνομία. Πρόκειται για διπλοκάμπινο αυτοκίνητο, χρώματος μπλε, μάρκας Mitsubishi, με αριθμούς εγγραφής DBB 630.

Από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε ότι οι δράστες, εγκαταλείποντας βιαστικά το κατάστημα, άφησαν πίσω τους ένα παλτό, στο οποίο βρέθηκε το κινητό τους τηλέφωνο καθώς και τα κλειδιά αυτοκινήτου που επίσης εντοπίστηκε σταθμευμένο στην περιοχή.

Μετά την εξακρίβωση των στοιχείων του ζεύγους των Ιρανών, η αστυνομία εξασφάλισε διάταγμα σύλληψης τους και συνεχίζει εντατικά τις έρευνες για εντοπισμό τους.

Ο 45χρονος ιδιοκτήτης του κοσμηματοπωλείου, που υπέστη τραύματα στο πρόσωπο, μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Λεμεσού για να του παρασχεθούν οι Πρώτες Βοήθειες.

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ξάνθη- ΟΦΗ 3-0
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ξάνθη- ΟΦΗ 3-0
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ