2013-01-08 08:51:05
Φωτογραφία για Hellas Airlines: Η νέα low cost αεροπορική εταιρία του Βόλου
Η Hellas Airlines ήρθε και θα μείνει στο αεροδρόμιο της Ν.Αγχιάλου. Μια ελληνική low coast αεροπορική εταιρία που θα συνδέσει την Κεντρική Ελλάδα με την Ευρώπη σε τιμές πολύ χαμηλές.

Πρόκειται για μια νέα άφιξη στον αεροπορικό κλάδο, ελληνοαμερικανικών συμφερόντων, με έδρα το Βόλο. Η νέα ελληνική αεροπορική εταιρεία χαμηλού κόστους θα πετά από τις 15 Ιανουαρίου 2013 με βάση της το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου, καταρχάς προς το εσωτερικό (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα και Σκιάθο) και αργότερα και εξωτερικό. Ο στόλος της Hellas Airlines απαρτίζεται από αεροσκάφη AIR BUS A320 νέου τύπου με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου και με πολλές ανέσεις στο εσωτερικό του (τηλεόραση ανά θέση) και πολύ σύντομα με δυνατότητα wifi - τηλεφώνου. Οι πιλότοι της εταιρίας είναι εκπαιδευμένοι στον τύπο κάθε αεροσκάφους, με πολλές ώρες πτήσεων "στην βαλίτσα τους". Για την ακρίβεια κάθε πιλότος έχει πάνω από 5000 ώρες πτήσεων και πάνω από 1500 ώρες στον συγκεκριμένο τύπο (AIR BUS A320).


Κατά την παρουσίαση της αεροπορικής εταιρείας στον Βόλο, ο πρόεδρος της εταιρείας, πιλότος κ. Βασίλης Ραλάκης, προανηγγείλε μια σειρά από παροχές, όπως:

· χαμηλή τιμή για όλες τις πτήσεις εσωτερικού και μια εξωτερικού

· δωρεάν μεταφορά από και προς το αεροδρόμιο

· πακέτα προσφορών, όπως ενιαία αγορά πτήσης, διαμονής και ενοικίασης αυτοκινήτου

Ο κ. Ραλάκης αναφέρθηκε ακόμα στην δυνατότητα της εταιρείας να αναπτύξει τις πτήσεις cargo, βοηθώντας ιδιαίτερα τις εξαγωγές προϊόντων της Θεσσαλίας. Στόχος ακόμα της εταιρείας είναι μακροπρόθεσμα να καταστήσει το αεροδρόμιο της Νέας Αγχιάλου ένα διεθνές κέντρο αφίξεων και αναχωρήσεων, ευνοώντας έτσι και την ανάπτυξη του τουρισμού της περιοχής.

Σύμφωνα πάντα με τα λεγόμενα του προέδρου Hellas Airlines, τον πρώτο χρόνο λειτουργίας της εταιρίας προβλέπεται τζίρος ύψους 55 εκατ. ευρώ, ποσό το οποίο θα επενδυθεί στην εξάπλωση της εταιρίας. Τέλος, αυτή η επιχειρηματική πρωτοβουλία συνδέεται άμεσα με την δημιουργία και προσφορά εκατοντάδων θέσεων εργασίας που στόχος είναι να καλυφθούν από Θεσσαλούς εργαζομένους. Για την ακρίβεια, το προσωπικό της εταιρίας θα προέρχεται από το Βόλο και τη Θεσσαλία γενικότερα, σε ποσοστό 80% – 90%. Ήδη απασχολούνται 200 άτομα, ενώ σταδιακά θα ενσωματώνονται και άλλοι υπάλληλοι στο έμψυχο δυναμικό.

Οι πτήσεις εσωτερικού θα είναι προς και από Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ρόδο, Ηράκλειο, Γιάννενα και Σκιάθο, ενώ για το εξωτερικό αναμένεται να υπάρξουν πτήσεις για Ρώμη, Μαδρίτη, Λονδίνο, Παρίσι, Μόσχα και Φρανκφούρτη, με τιμές που θα κυμαίνονται από 50 € έως 120 €.

Ενδεικτικά, το δρομολόγιο Αθήνα-Βόλος μετά επιστροφής, θα κοστίζει περίπου 65 ευρώ, το Αθήνα-Ρώμη 120 και το Αθήνα-Λονδίνο 160 ευρώ. Στην τιμή του εισιτηρίου περιλαμβάνεται μία βαλίτσα, καθώς και lunch box, παρόλο που πάγια τακτική των low cost είναι οι συγκεκριμένες παροχές να έχουν επιπλέον χρέωση. Επιπλέον, η Hellas Airlines θα συνδέει απευθείας προορισμούς του εξωτερικού (π.χ. Ισπανία-Αγγλία), ώστε «ένα ελληνικό αεροπλάνο να ταξιδεύει σε όλα τα αεροδρόμια». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ο Φάμπρι και οι Ρεσίνο, Όλτρα!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ο Φάμπρι και οι Ρεσίνο, Όλτρα!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ