2013-01-08 18:43:03
Φωτογραφία για Πώς αδυνατίζει... το χιόνι;
Η εβδομάδα έχει ήδη ξεκινήσει με λίγα χιόνια και αν οι προβλέψεις ισχύσουν, θα συνεχίσει με ακόμα περισσότερα. Η θερμοκρασία πέφτει αισθητά, τουλάχιστον για τις 2 επόμενες μέρες και αντί να παραπονιέστε για το τσουχτερό κρύο, εκμεταλλευτείτε το για να χάσετε κιλά.

Μία μέρα στα χιόνια είναι αναμφίβολα μία ευχάριστη δραστηριότητα, αλλά γνωρίζετε ότι, μαζί με τον χιονάνθρωπο, που σύντομα θα λιώσει, μπορείτε και εσείς να…λιώσετε το λίπος σας;

Χιονοπόλεμος τώρα

Γίνετε ανταγωνιστικοί όσο δεν πάει και ξεκινήστε να ετοιμάζετε τις χιονόμπαλές σας. Αφού τις ρίξετε …χωρίς έλεος στους φίλους σας, καλύτερα να αρχίσετε να τρέχετε. Όλο αυτό το διασκεδαστικό παιχνίδι, έστω και 15 λεπτά θα σας έχει αποζημιώσει με 130 θερμίδες λιγότερες.

Φορέστε τα παγοπέδιλά

Εάν είστε από εκείνους, που λατρεύουν να κάνουν φιγούρες και να γλιστρούν πάνω στον πάγο, σίγουρα γνωρίζετε τη χαρά, αλλά και την κούραση, που αποφέρει μία τέτοια δραστηριότητα. Αν πάλι δεν έχετε βάλει ποτέ σας παγοπέδιλα, ήρθε η ώρα να γίνετε τολμηροί και δεν θα χάσετε, αφού με 45 λεπτά τέτοιας άσκησης θα έχετε αποβάλλει περισσότερες από 350 θερμίδες.


Γλιστράωωωω

Αν πάλι σας αρέσει απλά να γλιστράτε πάνω στο χιόνι, αδράξτε την ευκαιρία των ημερών και ξεχυθείτε στις βουνοκορφές. Μία ώρα «γλίστρας» μπορεί να διώξει από πάνω σας περισσότερες από 400 θερμίδες.

Ώρα για χιονάνθρωπο

Πρώτα πρέπει να σκύβετε για να μαζεύετε το χιόνι, μετά να σηκώνεστε, να το τοποθετείτε, να το πιέζετε για να σχηματίσετε έναν ωραίο χιονάνθρωπο και έπειτα πάλι από την αρχή. Όπως αντιλαμβάνεστε, όλη αυτή η διαδικασία απαιτεί κόπο και ιδρώτα, άρα καταναλώνετε ενέργεια. Πιο συγκεκριμένα, αν χρειαστείτε μία ώρα για να χτίσετε τον δικό σας χιονάνθρωπο, να είστε σίγουροι, ότι θα «κάψετε» κάτι παραπάνω από 285 θερμίδες.

Φτυαρίστε και λίγο

Για την εξαιρετική περίπτωση, που το χιόνι έχει πέσει σε τέτοιο βαθμό, που χρειάζεται να το φτυαρίσετε για να ανοίξετε τον δρόμο έξω από την πόρτα σας, μην ανησυχείτε καθόλου, γιατί εδώ πρόκειται για πραγματική απώλεια θερμίδων. Σκεφτείτε μόνο ότι μισή ώρα φτυάρισμα ισούται με περισσότερες από 200 θερμίδες και παράλληλη μυϊκή ενδυνάμωση στα χέρια και τα πόδια. Και μην ξεχνάτε και τον ανοιχτό δρόμο. Προσέξτε όμως να χρησιμοποιείτε σωστά το φτυάρι, για να αποφύγετε τραυματισμούς στην πλάτη σας.

Χιονισμένα αγγελάκια

Στην περίπτωση βέβαια, που είστε πιο…στατικοί, απλά ξαπλώστε στο κατάλευκο χιόνι και ανοιγοκλείστε τα πόδια και τα χέρια σας. Η γνωστή κίνηση, με την οποία δημιουργείτε κάτι σαν φτερά αγγέλων στο χιόνι, μπορεί να μην περιλαμβάνεται στα …έντυπα των γυμναστηρίων, ως η καλύτερη προπόνηση, αλλά θα σας κάνει να γελάσετε και θυμηθείτε ότι το γέλιο «καίει» περίπου μία θερμίδα το λεπτό.

Κόψτε ξύλα

Επειδή βέβαια υπάρχουν πάντα εκείνοι, που αγαπούν το χιόνι αλλά προτιμούν να το χαίρονται από τη ζεστασιά του τζακιού τους, η λύση είναι μία: κόψτε τα ξύλα σας. Τα 20 λεπτά, που χρειάζεστε για να σκίστε τα ξύλα σας σε μικρότερα κομμάτια, σας απαλλάσσουν από 150 θερμίδες.

clickatlife.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ