2013-01-08 18:52:06
Φωτογραφία για Ο ΟΥΡΤΑΔΟ ΑΝΑΛΥΕΙ... ΤΟ ΝΕΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΠΑΟ!...
Συνεργάστηκε με τον Φάμπρι στη Γρανάδα και ξέρει την ελληνική φιλοσοφία. Ο Μοϊσές Ουρτάδο μίλησε στο "gazzetta.gr" για τον συμπατριώτη του και... μάλλον προβληματίζει τους ενδιαφερόμενους με τα λεγόμενά του!

Αναλυτικά:

Τα σχόλια πριν την συνεργασία τους έσταζαν... μέλι, ωστόσο ο Ουρτάδο δεν τα βρήκε καλά με τον Φάμπρι Γκονζάλες, όπως άλλωστε και αρκετοί συμπαίκτες του. Ο νέος τεχνικός του Παναθηναϊκού εκτός από το πρόβλημα στο γκολ, δείχνει να δυσκολεύεται αρκετά και στις σχέσεις με τους παίκτες.

Μοϊσές, ποια είναι η άποψη σου για τον νέο τεχνικού του Παναθηναϊκού;

«Μου έκανε έκπληξη η επιλογή του συγκεκριμένου προπονητή, δεν μπορώ να πω αν είναι καλός ή κακός, αυτό θα φανεί από τα αποτελέσματα. Στο τέλος θα κριθεί... Σίγουρα είναι προπονητής με αρκετές γνώσεις, έχει το δικό του στυλ, όμως δεν ξέρω να μπορεί να πετύχει σε έναν μεγάλο σύλλογο όπως ο Παναθηναϊκός. Στην Πριμέρα πάντως τα πράγματα δεν πήγαν τόσο καλά».


Οι πληροφορίες από την Ισπανία μιλούν για κακές σχέσεις του προπονητή με τους παίκτες. Ισχύουν;

«Διάφορα έχουν ακουστεί για τσακωμούς με τους παίκτες, αλλά μπορώ να πω πως δεν έχω δει κάτι, μπορεί να οφείλεται και στον γεγονός πως υπήρχαν πολλές προσωπικότητες. Ωστόσο, είναι αλήθεια πως δεν είχε καλή σχέση με αρκετούς παίκτες, το κλίμα δεν ήταν ήρεμο, δεν είχε μαζί μου κάποιο πρόβλημα, όμως στο συγκεκριμένο κομμάτι δεν τα... πήγαινε καλά. Είναι και ο ίδιος ισχυρή προσωπικότητα, αν και στα αποδυτήρια πρέπει να υπάρχει ισορροπία».

Όταν στήνει μια ομάδα, τι τον ενδιαφέρει περισσότερο;

«Φουλ άμυνα... Του αρέσει πολύ το αμυντικό ποδόσφαιρο, όχι η επίθεση. Θα στήσει την ομάδα για να μην δεχθεί γκολ, να καταστρέψει το παιχνίδι του άλλου και όχι να παρουσιάσει θέαμα. Θέλει το μηδέν πίσω, αφού πιστεύει πως έτσι θα έρθουν οι νίκες. Δεν ξέρω αν αυτό αρέσει στους Έλληνες οπαδούς!».

Πως θέλει να βλέπει τους παίκτες μέσα στο γήπεδο;

«Λατρεύει την πειθαρχία και πρώτος του στόχος να βλέπει στις θέσεις που έχει στήσει τους ποδοσφαιριστές. Απαγορεύονται οι κοντινές πάσες, ζητά μεγάλες μπαλιές και ειδικά τους αμυντικούς τους θέλει «στρατιώτες». Δεν πρέπει να φεύγουν από το «κουτί» και θέλει να αποφεύγονται τα λάθη εκεί, όπως κράτημα της μπάλας και μεταξύ τους πάσες. Του αρέσει το 4-2-3-1 και οι δυο κόφτες έχουν... αρκετή δουλειά. Το σύστημα του προϋποθέτει έναν εξαιρετικό φορ, αλλά γρήγορους πλάγιους με καλή σέντρα...»

Πιστεύεις πως μπορεί να πετύχει στην Ελλάδα;

«Γνωρίζω πως ο Παναθηναϊκός δεν τα πάει καλά και ίσως ο Φάμπρι να μην έχει χρόνο να περάσει τη φιλοσοφία του. Απολογισμός θα γίνει έπειτα από λίγους μήνες. Ήταν έκπληξη, δεν ξέρω αν αρέσει η άμυνα στους φίλους του Παναθηναϊκού, αλλά όλοι κρίνονται από τα αποτελέσματα»

Παρακολουθείς την πρώην σου ομάδα, τον Ολυμπιακό;

«Έχω δει κάποια ματς φέτος, αλλά μιλάω συχνά με τον Νταβίντ και μαθαίνω πως η διαφορά του με τις άλλες ομάδες έχει μεγαλώσει αρκετά. Παραμένει η κορυφαία ομάδα»
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ