2013-01-08 22:49:04
Φωτογραφία για Υπό 6ήμερη κράτηση 40χρονος από τη Λάρνακα για απόσπαση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις
Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας εξέδωσε την Τρίτη διάταγμα εξαήμερης προσωποκράτησης εναντίον 40χρονου από τη Λάρνακα για... διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενες υποθέσεις απόσπασης χρημάτων από ανυποψίαστους πολίτες με την πρόθεση να τους εξασφαλίσει εργασία.

Ο 40χρονος απασχόλησε και στο παρελθόν την Αστυνομία αφού εξαπατούσε κυρίως Κύπριους αλλά αυτή τη φορά η καταγγελία έγινε από 5 νεαρούς από τη Βουλγαρία. Ο ύποπτος αφού τους ζητούσε διάφορα προσωπικά έγγραφα, όπως αντίγραφα ταυτότητας, άδειας παραμονής και Κοινωνικών Ασφαλίσεων τους ζητούσε να τους δώσουν 140 ευρώ για την αγορά στολής που θα τους χρειαζόταν όταν θα άρχιζαν εργασία στην εταιρεία παροχής ασφάλειας στην οποία παρουσιαζόταν ως Διευθυντής με γραφεία σε όλη την Κύπρο.

Σε δηλώσεις του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας υπαστυνόμος Χρήστος Ανδρέου ανέφερε ότι «καταγγέλθηκε τη Δευτέρα στην Αστυνομία Λάρνακας από 5 πρόσωπα, από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που διαμένουν μόνιμα στην Λάρνακα, ότι τις τελευταίες 10 μέρες 40χρονος Ελληνοκύπριος από τη Λάρνακα απέσπασε 140 ευρώ από τον καθένα, με την πρόθεση να τους βρει δουλειά σε εταιρεία παροχής ασφάλειας την οποία διατηρεί ο ίδιος
. Από τις εξετάσεις τις Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι το συγκεκριμένο άτομο δεν είχε καμιά άδεια ούτε εταιρεία που να παρέχει ασφάλεια».

Πρόσθεσε ότι «η Αστυνομία δέχθηκε καταγγελία εναντίον του 40χρονου από ιδιοκτήτη ψησταριάς στην Ορόκλινη ότι τον προσέγγισε και με διάφορες προφάσεις κατάφερε να εξασφαλίσει έτοιμα φαγητά αξίας 500 ευρώ, χωρίς να τα πληρώσει. Εναντίον του 40χρονου εκδόθηκε χθες ένταλμα σύλληψης και σήμερα το πρωί οδηγήθηκε ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας το οποίο διέταξε την 6ήμερη προφυλάκιση του. Ανακρινόμενος αρνείται τις κατηγορίες που τον βαραίνουν».

Απαντώντας σε ερωτήσεις ο κ. Ανδρέου είπε ότι «η Αστυνομία διερευνά κατά πόσο ο 40χρονος εξαπάτησε και άλλα πρόσωπα και καλεί όσους γνωρίζουν οτιδήποτε ή εάν έχουν πέσει θύματα του συγκεκριμένου προσώπου να επικοινωνήσουν με την αστυνομία και να προβούν σε καταγγελία».

Είπε ακόμα ότι «το εν λόγω πρόσωπο έχει απασχολήσει και στο παρελθόν την αστυνομία για παρόμοιας φύσης αδικήματα. Πριν από λίγες εβδομάδες είχε συλληφθεί αφού προσέγγιζε ανυποψίαστους πολίτες και τους παρίστανε τον εργολάβο, αποσπώντας χρήματα».

philenews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ