2013-01-09 08:24:58
Φωτογραφία για Πωλούσαν 1.000€ τα φορολογικά στοιχεία πολιτών
Η μαφία που δρούσε στις εφορίες και –προφανώς με τη βοήθεια υπαλλήλων του υπουργείου Οικονομικών- είχε πρόσβαση στην τράπεζα δεδομένων των υπουργείων Οικονομικών, Μεταφορών και Εσωτερικών.

Με βιτρίνα μια εταιρία συμβούλων επιχειρήσεων στη Δάφνη, έβγαζαν σε πλειστηριασμό 67 εκατομμύρια στοιχεία, όπως ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις κατοικίας, στοιχεία οχημάτων και ιδιοκτητών, αριθμούς τηλεφώνων και φορολογικά στοιχεία Ελλήνων πολιτών.

Η εταιρία συγκέντρωνε, επεξεργαζόταν και στη συνέχεια διέθετε έναντι αδράς αμοιβής σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην προώθηση ή πώληση προϊόντων, φορολογικά στοιχεία και δεδομένα φυσικών και νομικών προσώπων. Σύμφωνα με Το Έθνος, στους πελάτες της εταιρίας στη Δάφνη ήταν επίσης τράπεζες και ενεχυροδανειστήρια!

Η «μηνιαία ταρίφα» κυμαινόταν μεταξύ 200 και 1000 ευρώ το «κομμάτι», ανάλογα με το πλήθος των δεδομένων που ήθελε να αποκτήσει ο αγοραστής. Μάλιστα, για τους τακτικούς πελάτες υπήρχε και η επιλογή των …συνδρομών. Ευκολίες πληρωμής για τους... καλούς πελάτες δηλαδή!

Διαβάστε το άρθρο στην πηγή του
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ