2013-01-09 11:27:20
Φωτογραφία για Νέος κύκλος ανακρίσεων για τα εξοπλιστικά προγράμματα
Αίτημα για δικαστική συνδρομή προς τος αρχές της Ελβετίας για το άνοιγμα συγκεκριμένου τραπεζικού λογαριασμού. Πόσα χρήματα διακινήθηκαν!

Επιμέλεια: Στέλιος Μπαμιατζής

Τραπεζικός λογαριασμός βρίσκεται στο στόχαστρο των ανακριτών της υπόθεσης για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Απέστειλαν αίτημα δικαστικής συνδρομής στις ελβετικές αρχές για το άνοιγμα του.

Και έτσι ξεκινά ο νέος κύκλος των ανακρίσεων για τα εξοπλιστικά προγράμματα που αφορούν στα υποβρύχια και τα TOR M1.

Οι ανακριτές, Γαβριήλ Μαλλής και Ι. Σταθόπουλος, ζητούν τα στοιχεία του τραπεζικού λογαριασμού μέσω του οποίου φαίνεται να διακινήθηκαν παράνομα χρηματικά ποσά που σχετίζονται με την προμήθεια των υποβρυχίων.

Ανάλογη προσπάθεια για το συγκεκριμένο λογαριασμό είχε γίνει και στο παρελθόν, χωρίς ωστόσο να καταστεί εφικτή η αποστολή των επίμαχων στοιχείων από τις ελβετικές αρχές.


Η ανακριτική έρευνα αναζητά το πρόσωπο, πραγματικό δικαιούχο της εταιρείας BEESTON MANAGEMENT SA, από λογαριασμό της οποίας φέρεται να διακινήθηκαν 2,1 εκατ. ευρώ.

Η εταιρεία, γνωστή ήδη στις αρχές, αναφέρεται στο πόρισμα που αφορά την υπόθεση της νομιμοποίησης χρημάτων του Τσοχατζόπουλου μαζί με τις άλλες ύποπτες off shore εταιρείες ο ρόλος των οποίων αποσαφηνίζεται. Η επίμαχη εταιρεία φαίνεται να εξέδωσε τρεις επιταγές συνολικού ύψους 5.710.000 ελβετικών φράγκων.

Οι ανακριτές της υπόθεσης θα καλέσουν το προσεχές διάστημα μάρτυρες που φέρονται να έχουν εισπράξει ύποπτες επιταγές οι οποίες συνδέονται με την προμήθεια των TOR M1 και θα πρέπει να αιτιολογήσουν το λόγο που έλαβαν και εξαργύρωσαν τις επίμαχες επιταγές και κυρίως να διευκρινίσουν αν τα ποσά προορίζονταν για τους ίδιους ή αν ενήργησαν για λογαριασμό τρίτων προσώπων τα οποία θα κληθούν να κατονομάσουν.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Λέτο... out, Φορναρόλι in
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Λέτο... out, Φορναρόλι in
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ