2013-01-09 13:48:26
Φωτογραφία για Καταθέτουν Διώτης και Καπελέρης
Σήμερα καταθέτουν με την ιδιότητα του υπόπτου για τη λίστα Λαγκάρντ οι πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, Γιάννης Διώτης και Γιάννης Καπελέρης, ενώ μέσα στην ημέρα αναμένεται να έχουν καταθέσει τις εξηγήσεις τους, επίσης με την ιδιότητα του υπόπτου, οι συγγενείς του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς εξετάζουν το ενδεχόμενο διάπραξης τεσσάρων κακουργημάτων και ενός πλημμελήματος εκ μέρους των συγγενικών προσώπων του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Πρόκειται για τους κληθέντες Ελ.Παπακωνσταντίνου, Σ.Συκιαρίδη και Ανδρ.Ροσσώνη οι οποίοι καλούνται από τους αρμόδιους εισαγγελείς να δώσουν εξηγήσεις αναφορικά με τη διαδικασία απόκρυψης των ονομάτων τους από τη λίστα Λαγκάρντ στην οποία καταγράφονται οι δικαιούχοι λογαριασμών σε ελβετική τράπεζα.

Οι κληθέντες δεν εμφανίστηκαν την Παρασκευή στο εισαγγελικό γραφείο, αλλά έστειλαν τους πληρεξούσιους δικηγόρους τους οι οποίοι και ζήτησαν εκ μέρους των πελατώ τους ολιγοήμερη προθεσμία.


Οι κλήσεις σε ανωμοτί καταθέσεις που απέστειλαν οι Εισαγγελείς αφορούν τη διερεύνηση των αδικημάτων σε βαθμό κακουργήματος:

•ηθικής αυτουργίας σε νόθευση δημοσίου εγγράφου, σε συνδυασμό με το Ν1608/50 «περί καταχραστών του δημοσίου»

•ηθικής αυτουργίας σε υπεξαγωγή δημοσίου εγγράφου επίσης σε συνδυασμό με το Ν1608/50

•νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα κατ΄επάγγελμα

•φοροδιαφυγής που υπερβαίνει το ποσό των 150 χιλιάδων ευρώ που συνίσταται σε παραβάσεις των διατάξεων της φορολογίας εισοδήματος.

Ερευνώμενο αδίκημα επίσης, είναι και το πλημμέλημα της ηθικής αυτουργίας σε παράβαση καθήκοντος. I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ