2013-01-10 12:09:03
Φωτογραφία για Καταδικάζει τις συνδικαλιστικές διώξεις ο Σύλλογος Φαρμακοϋπαλλήλων Λάρισας
Ο Σύλλογος φαρμακοϋπαλλήλων Ν. Λάρισας εκφράζει την αλληλεγγύη του και συμπαράσταση, στους συναδέλφους του Συνδικάτου Επισιτισμού – Τουρισμού Ν. Λάρισας και ειδικότερα στα μέλη του... απερχόμενου Δ.Σ. που δικάζονται την Πέμπτη 10/1 για άλλη μια φορά.

Σε σχετική ανακοίνωση προσθέτει τα εξής: «σε αγαστή συνεργασία, Δικαστικό Σώμα και εργοδότες πανελλήνιας αλυσίδας ΙΝΤΕΡΝΕΤ καφέ, κατάφεραν να καταδικάσουν συνδικαλιστές που κινητοποιήθηκαν ενάντια σε αντεργατικά μέτρα που πήγε να εφαρμόσει η εργοδοσία. Αφού μπλόκαρε τόσο η μείωση μισθών που επιχείρησε η εργοδοσία όσο και η απόλυση του συναδέλφου που πρωτοστάτησε, αποφασιστικά και λυσσασμένα η εργοδοσία απευθύνθηκε σε δικηγόρους, στελέχη του ΠΑΣΟΚ (έμπειρα από τέτοιου είδους αντεργατική φιλοεργοδοτική δράση) για να κινηθούν μαζί με το δικαστικό σύστημα των εργοδοτών εναντίων των συνδικαλιστών.

ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ να τολμάνε να συγχέουν τη δήθεν «συκοφαντική δυσφήμιση» μιας εταιρίας με την αποκάλυψη μέτρων που χτυπάνε τη ζωή των εργαζομένων αλλά και την αντίστασή τους με όποιον τρόπο επιλέξουν.


Είναι πια καθαρό ότι για τον καθένα και καθεμιά μπαίνει επιτακτικά το δίλημμα «ή με το κεφάλαιο ή με τους εργάτες». Ή δηλαδή θα ταχθούμε με τα λαϊκά στρώματα που πλήττονται από τη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης, της Ε.Ε., των μεγαλοεπιχειρηματιών, ή με τα συμφέροντα των βιομηχάνων, των τραπεζιτών, των μεγαλοεμπόρων κλπ.

Είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ και δεν πρέπει να μείνει αναπάντητη η προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης. Αυτό οι εργαζόμενοι θα το επιβάλλουν ντε φάκτο με την οργάνωση στα συνδικάτα τους και την αντίσταση στους χώρους δουλειάς, τις γειτονιές.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

Άμεση παύση κάθε δίκης και καταδίκης σε βάρος συνδικαλιστών και εργαζομένων που αγωνίζονται για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Να ακυρωθούν οι μηνύσεις και να αθωωθούν όλοι οι συνδικαλιστές που δικάζονται τόσο αύριο όσο και το επόμενο διάστημα για αγωνιστικές παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς (Jumbo, ΟΛΥΜΠΟΣ κλπ)

Να αθωωθούν όσοι διώκονται για τη δράση τους ενάντια στα διόδια (16 μέλη του ΠΑΜΕ και 20 άλλων κινήσεων ενάντια στα διόδια)»
onlarissa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ