2013-01-10 12:05:04
Φωτογραφία για Κλινικές με… έναν μόνιμο γιατρό στο νοσοκομείο Βόλου!
Προς κινητοποιήσεις οι γιατροί για τις ελλείψεις σε κλινικές και τμήματα Προς την κατεύθυνση των δυναμικών κινητοποιήσεων στρέφονται οι νοσοκομειακοί γιατροί της Μαγνησίας, που σήμερα Πέμπτη πραγματοποιούν γενική συνέλευση, με αφορμή τις ελλείψεις γιατρών σε κλινικές και τμήματα του Νοσοκομείου Βόλου και το γεγονός ότι δεκαπέντε γιατροί δεν πληρώνονται για τις εφημερίες που κάνουν.

Μιλώντας στο «Ράδιο Ένα», ο πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών του Νοσοκομείου και των Κέντρων Υγείας Ν. Μαγνησίας, Νίκος Χαυτούρας, έθεσε επί τάπητος, για άλλη μια φορά τα προβλήματα που ξεκινούν από την έλλειψη ιατρικού προσωπικού.

Όπως ανέφερε, κλινικές όπως η Ωτορινολαρυγγολογική, η Οφθαλμολογική και η Νευρολογική, λειτουργούν με έναν μόλις μόνιμο ιατρό, στον οποίο συνδράμει κάποιος επικουρικός ή με απόσπαση, με αποτέλεσμα να μην υπάρχει προοπτική μακρόχρονης ασφάλειας.

Το ίδιο πρόβλημα, αντιμετωπίζει πλέον και το Γαστρεντερολογικό τμήμα του Νοσοκομείου, μετά τη συνταξιοδότηση ενός γιατρού, με αποτέλεσμα να εργάζεται με μία γιατρό, που αναγκάζεται να αντιμετωπίζει μόνη της όλα τα περιστατικά που προκύπτουν (όπως κωλονοσκοπήσεις, γαστροσκοπήσεις κλπ.).


Όσον αφορά στη Ορθοπεδική κλινική, προέβλεψε ότι σύντομα θα αντιμετωπίσει πρόβλημα, διότι αρκετοί γιατροί βρίσκονται κοντά στη συνταξιοδότηση.

Ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών τόνισε ότι η πρόσληψη ιατρικού προσωπικού είναι μείζονος σημασίας για την εύρυθμη λειτουργία του Νοσοκομείου Βόλου και προς την κατεύθυνση αυτή πρέπει να ενεργήσει η Διοίκηση του Ιδρύματος.

Απλήρωτοι 15 γιατροί για εφημερίες

Εδώ και τρεις μήνες 15 γιατροί του Νοσοκομείου Βόλου, είναι απλήρωτοι για τις εφημερίες που κάνουν μια ήδη ενημέρωσαν τον εισαγγελέα για το πρόβλημα και ζητούν την παρέμβασή του.

Όπως εξήγησε ο Ν. Χαυτούρας, οι γιατροί δεν συμφωνούν με το πρόγραμμα των εφημεριών που θέσπισε η Διοίκηση, διότι το θεωρούν μη ασφαλές και αποφάσισαν να ακολουθήσουν πρόγραμμα με ενεργείς εφημερίες και εκτιμούν ότι το Νοσοκομείο Βόλου δεν μπορεί να εφημερεύσει μόνο με εφημερίες ετοιμότητας.
magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ