2013-01-10 12:55:04
Φωτογραφία για Εξετάζεται η ένταξη του ανεμοστρόβιλου στις θεομηνίες
Το Υπ. Ανάπτυξης εξετάζει τη πρόταση του Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Γιώργου Κοντογιάννη για ένταξη του ανεμοστρόβιλου στην έννοια της θεομηνίας, ώστε να κινούνται αυτόματα όλες οι... διαδικασίες για αποζημίωση των πληγέντων.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Αναπλ. Υπ. Ανάπτυξης κ. Στ. Καλογιάννη στην Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Γιώργος Κοντογιάννης, με την οποία ζητούσε την ένταξη του ανεμοστρόβιλου στο νομικό πλαίσιο όπως θεομηνίας, όπως ορίζεται από το άρθρο 10 του Ν.2576/98, ώστε σε περίπτωση που προκαλούνται καταστροφές από το συγκεκριμένο φαινόμενο να ξεκινούν αυτόματα οι διαδικασίες για όπως αποζημιώσεις των πληγέντων και να μην εξαρτώνται από όπως προθέσεις όπως εκάστοτε πολιτικής ηγεσίας.

Σύμφωνα με τον Αναπλ. Υπ. Ανάπτυξης:

« Το Υπουργείο προτίθεται να μελετήσει την έκταση των φαινομένων ανεμοστρόβιλου προκειμένου να κριθεί η ένταξή τους στην έννοια της θεομηνίας, όπως ορίζεται στο άρθρο 10 Ν. 2576/98».


•Απάντηση του Υπ. Εσωτερικών για τις αποζημιώσεις από τον ανεμοστρόβιλο

Στις συνήθεις διαδικασίες χρηματοδότησης παραπέμπει τις αποζημιώσεις και την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν στην Ηλεία από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στα τέλη Νοεμβρίου και αρχές Δεκεμβρίου 2012, ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Ε. Στυλιανίδης, απαντώντας σε Ερώτηση του Βουλευτή Ηλείας της ΝΔ Γιώργου Κοντογιάννη.

Ο πρώην Υφυπουργός Απασχόλησης Γιώργος Κοντογιάννης είχε ζητήσει από τα αρμόδια Υπουργεία να προχωρήσουν στη λήψη μέτρων ώστε να γίνει άμεσα αποτίμηση και αποκατάσταση των ζημιών πάσης φύσεως που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία που χτύπησε το Νομό μας.

Σύμφωνα με την απάντηση του Υπ. Εσωτερικών: «Από τη Συλλογική Απόφαση Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Σ.Α.Τ.Α) έχει κατανεμηθεί έως σήμερα στους Δήμους το Νομού Ηλείας για το έτος 2012 το ποσό 1.887.420 ευρώ με την υπ’ αριθμ. 43773/21.11.12 (ΑΔΑ: Β4ΣΞΝ-ΩΥΔ), για την κάλυψη έργων και επενδυτικών δραστηριοτήτων.

Επί πλέον, σας ενημερώνουμε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών έχει ζητήσει στοιχεία από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου, με το υπ’ αριθμ. πρωτ. 46019/07-12-2012 έγγραφο και, ευθύς μόλις περιέλθει η σχετική απάντηση, θα ενημερωθεί η Εθνική Αντιπροσωπεία με νεότερο έγγραφο μας».
ileiapost.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ