2013-01-10 14:01:04
Φωτογραφία για Φάε το Κερασάκι του Αρκά
Η μίνι σειρά strips Φάε το κερασάκι είναι μάλλον η πιο άγνωστη δουλειά του πατριάρχη των ελληνικών χιουμοριστικών comics, του φοβερού και τρομερού Αρκά. Δημοσιεύτηκε το 1987 στο περιοδικό "MICRO MAD", πρίν ακόμη ο πανέξυπνος δημιουργός του κυκλοφορήσει την πιο γνωστή σειρά του, τον Ισοβίτη (1η δημοσίευση στην εφημερίδα "Η ΠΡΩΤΗ" - 1988). Λόγω του μικρού της μεγέθους (8 σελίδες), δεν έχει εκδοθεί σε μορφή album, όπως σχεδόν όλα τα υπόλοιπα έργα του Έλληνα κομίστα.

Σατιρίζοντας τα video games τύπου Pac-Man, οι δύο βασικοί πρωταγωνιστές του παιχνιδιού, ο "ιππότης" και το "τερατάκι" είναι καταδικασμένοι να κυνηγιούνται ασταμάτητα μέσα στο σκοτεινό λαβύρινθο της πίστας. Κάθε λίγο όμως, σταματούν το κυνηγητό για να κουβεντιάσουν, και να σχολιάσουν τη ματαιότητα της κατάστασής τους, με τις καυστικές και εύστοχες ατάκες του μεγάλου δημιουργού, που τόσα χρόνια αποτελούν το σήμα κατατεθέν του. 

Οι δύο ήρωες εντάσσονται στο κλασικό μοτίβο του έξυπνου και του χαζού, ή του προβληματισμένου και του ανέμελου που παρατηρούμε σε αρκετές σειρές του Αρκά (π.χ κόκκορας-γουρούνι, ισοβίτης-Μοντεχρήστος). Και για το... κερασάκι στην τούρτα, υπάρχει και μια πριγκίπισσα, που περιμένει να τη σώσει ο ιππότης της. Άλλο αν αυτός δε θέλει !

Δείτε τις 8 σελίδες:
online-pressblog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ