2013-01-11 04:19:03
Φωτογραφία για Βενιζέλος: Αναπτυξιακή προϋπόθεση το φορολογικό
Υπέρ του φορολογικού νομοσχεδίου ως προϋπόθεση για μία αναπτυξιακή προοπτική της χώρας, τάχθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος παρεμβαίνοντας κατά τη διάρκεια της συζήτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο κ. Βενιζέλος σημείωσε πως το νομοσχέδιο «δεν είναι το εθνικό φορολογικό σύστημα, ούτε οι ελεύθερες επιλογές μας σε σχέση με τον τρόπο φορολόγησης. Καθ' οδόν προς το συνέδριο, θα έχουμε ολοκληρώσει τον φορολογικό διάλογο και τη ριζοσπαστική μας πρόταση».

Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, υπενθύμισε σειρά προτάσεων που κατέθεσε το κόμμα του, «με τις οποίες καταφέραμε με μεγάλη προσπάθεια να υπάρξουν βελτιώσεις στο φορολογικό νομοσχέδιο» όπως χαρακτηριστικά είπε.

«Δυστυχώς στις δηλώσεις του 2012, μόνον 11.000 φορολογούμενοι δηλώνουν εισοδήματα άνω των 150.000. Υπάρχει πολύ σοβαρό πρόβλημα όταν αγωνίζεσαι σε 2,5 χρόνια να πετύχεις, ταυτόχρονα, δημοσιονομική προσαρμογή, πάταξη της φοροδιαφυγής και της παραοικονομίας και διαρθρωτικές αλλαγές. Οι στόχοι αντιφάσκουν μεταξύ τους» ανέφερε ο κ. Βενιζέλος.


Και πρόσθεσε ότι στο άμεσο μέλλον, η Ελλάδα θα πρέπει να εστιάσει στη διαμόρφωση μιας φορολογικής πραγματικότητας, σε ένα νέο αναπτυξιακό περιβάλλον, που θα βασίζεται στα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.

«Αν δεν κινηθούμε ριζοσπαστικά, έστω μετά το 2014, αν δεν φέρουμε επιχειρήσεις στην Ελλάδα να καταστήσουν τη χώρα μας φορολογική τους έδρα και ει δυνατόν, πραγματική, αν δεν δώσουμε κίνητρα για να δηλωθούν μεγάλα εισοδήματα, δεν θα πετύχουμε τίποτα», υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Θα αντισταθούμε στη λογική της μιζέριας. Η χώρα κάνει τη στροφή, στέκεται στα πόδια της, θα τραβήξει μπροστά σε πείσμα όλων εκείνων που έχουν επενδύσει στην καταστροφή. Θα κερδίσουμε τη μάχη αυτή», κατέληξε. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ