2013-01-11 09:07:12
Φωτογραφία για ΗΘΙΚΟΛΟΓΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ, ΧΑΡΑΚΤΗΡΗΣΕ Ο ΣΚΑΝΔΑΛΙΔΗΣ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ
«Ηθικολόγο εισαγγελέα», χαρακτήρισε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο Κώστας Σκανδαλίδης με αφορμή τη στάση που κρατά ο κ. Τσίπρας για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

 «Ηθικολόγος εισαγγελέας ο Τσίπρας, η πολιτική ευθύνη καταλογίζεται από τη λαϊκή ετυμηγορία», είπε χαρακτηριστικά στο ΣΚΑΪ ο κ. Σκανδαλίδης και συμπλήρωσε: «Ο υποψήφιος πρωθυπουργός καταλογίζει ανύπαρκτες ποινικές ευθύνες, και για να παίξει πολιτικό παιχνίδι συναγελάζεται με πολιτικές δυνάμεις που υποτίθεται ότι δεν έχουν καμία σχέση μαζί του».

Ο κ. Σκανδαλίδης χθες με δηλώσεις του εμφανίστηκε έτοιμος να επιστρέψει στο κόμμα, τον οποίο τον διέγραψε πριν από μερικούς μήνες και είπε «ναι» στο κάλεσμα συσπείρωσης του κ. Βενιζέλου.

«Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει τις αμαρτίες και πολλών άλλων όχι μόνο τις δικές του».

Ο κ. Σκανδαλίδης επέμεινε στην άποψή του για αποστασιοποίηση του ΠΑΣΟΚ από την κυβέρνηση, κατηγορώντας την για ανυπαρξία. «Δεν γίνεται τίποτε, σχεδόν καταθέτουν πάντα πράξεις νομοθετικού περιεχομένου και προσαρμογή στις ευρωπαϊκές οδηγίες να κρατήσουμε απόσταση από αυτή την πολιτική, ο ίδιος ο κ. Βενιζέλος λέει για απογαλακτισμό από τον κυβερνητικό».


Όσον αφορά την επιστροφή του στην Ιπποκράτους ανέφερε ότι «πάντα ήμουν στο ΠΑΣΟΚ». «Έχω δικαίωμα να διαφωνήσω, έχω τις θέσεις μου και θα τις παρουσιάσω στο συνέδριο».

Τέλος, ζήτησε να συζητηθούν ανοιχτά και χωρίς προκαταλήψεις η φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, χαρακτηρίζοντας το συνέδριο ως ευκαιρία γι’ αυτό.

«Δεν είναι μόνο υπόθεση του αρχηγού ποια θα είναι η φυσιογνωμία του ΠΑΣΟΚ, ο Βαγγέλης Βενιζέλος είπε ότι εγγυάται ένα ανοιχτό δημοκρατικό συνέδριο χρειάζεται ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου με πολλά λουλούδια να ανθίσουν» δήλωσε χαρακτηριστικά χρησιμοποιώντας παρόμοιο απόφθεγμα του Μάο Τσε Τουνγκ.

Εμμένει ο ΣΥΡΙΖΑ στην παραπομπή Βενιζέλου για τη λίστα Λαγκάρντ

Ανυποχώρητος στη θέση του για ποινικές ευθύνες του Ευάγγελου Βενιζέλου σχετικά με την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Η υπεύθυνη Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου δήλωσε πως ο κ. Βενιζέλος «πρέπει να αυτοσυγκρατηθεί γιατί ο πανικός είναι κακός σύμβουλος» και τον κατηγόρησε για «χονδροειδή και αμετροεπή παραποίηση της αλήθειας».

Παράλληλα η Κουμουνδούρου περνά στην αντεπίθεση για τις ευθύνες του κ. Βενιζέλου και το πώς χειρίστηκε τη λίστα Λαγκάρντ. Τα βασικά ερωτήματα που θέτει ο ΣΥΡΙΖΑ για τον κ. Βενιζέλο είναι: «Γιατί κράτησε κρυφά το στικάκι επί 14 μήνες, λέγοντας ψέματα στη Βουλή ότι δεν διαθέτει στοιχεία καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία; Γιατί το πήρε μαζί του φεύγοντας από το υπουργείο;» και «γιατί το κράτησε κρυφό, και στις εκλογές προέδρου του ΠΑΣΟΚ, και στις εκλογές Μαΐου και Ιουνίου».

Από την άλλη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξέσπασε κατά κομμάτων και προσώπων εντός του ΠΑΣΟΚ για τη στοχοποίησή του, μιλώντας για «σκευωρία ΣΥΡΙΖΑ, σοβαρή ευθύνη Παπακωνσταντίνου και ψέματα στη Βουλή από τον Διώτη»

Μιλώντας για την πρώτη του συνάντηση με τον κ. Διώτη, όταν εκείνος, όπως είπε, του παρέδωσε με δύο μήνες καθυστέρηση το στικάκι, ανέφερε: «Του είπα "προχώρησε όπως ξέρεις και όπως έκανες στην υπόθεση Ξηρού"». Ωστόσο συμπλήρωσε ότι «ο Διώτης είπε ψέματα και στη Βουλή και στην υπηρεσία του» για να διαπιστώσει: «Δεν ξέρουμε πόσα αντίγραφα υπάρχουν. Αντίγραφο έχει και ο Βαξεβάνης, και ξέρουμε ότι το έχει και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο κ. Βενιζέλος όμως προχώρησε ακόμη περισσότερο την κριτική του στοχοποιώντας για πρώτη φορά και πρώην στελέχη του ΠΑΣΟΚ. «Τις ίδιες αθλιότητες διέρρεε στην πλατεία των Σερρών και ο Μπόλαρης». Επίσης, τόνισε ότι «ο κ. Ραγκούσης είχε υποδείξει ποιος είναι ο ένοχος» και διερωτήθηκε: «Ο υπερυπουργός δεν ήξερε για τη λίστα αυτή;» υπονοώντας ότι γνώριζε για την ύπαρξη της λίστας.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για πολιτική σκευωρία και παρατήρησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμματα της ελάσσονος αντιπολίτευσης θα έπρεπε ήδη να έχουν αποσύρει τις προτάσεις που υπέβαλαν για τη σύσταση Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης στοχοποιώντας τον.

«Το στικάκι αυτό, αυτός που το έδωσε στον κ. Βαξεβάνη, με τη βοήθεια και στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ, πήγε να το δώσει και σε άλλους εκδότες και δημοσιογράφους. Βοά η πιάτσα για συναντήσεις, για συνομιλίες, για προσφορές. Ας σας φωτίσει ο Θεόςνα αποσύρετε τις προτάσεις» είπε.

«Δεν χρειάζομαι προστασία από κανέναν. Είμαι στόχος εδώ και καιρό μιας χυδαίας εκστρατείας. Έως ότου αποκαλυφθεί όμως όλη η αλήθεια, δεν θα κάθομαι με σταυρωμένα χέρια. Δεν είμαι ο Άγιος Νεκτάριος...», ήταν η έντονη απάντησή του στο σχόλιο της Αφρ. Παπαθανάση πως «πρέπει 

να προστατεύσουμε τον πρόεδρό μας».

Την Πέμπτη η ψηφοφορία για τις παραπομπές

Για την ερχόμενη Πέμπτη «κλείδωσε» η συνεδρίαση της Ολομέλειας για τη συζήτηση και ψήφιση των προτάσεων για σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής που θα διερευνήσει τυχόν ευθύνες πολιτικών προσώπων στην υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ.

Στον αέρα θα παραμείνει ωστόσο, έως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας, η απόφαση για τον τρόπο διεξαγωγής της ψηφοφορίας. Η τελική απόφαση αναμένεται να ληφθεί την Τρίτη 15 Ιανουαρίου έπειτα από διαβούλευση του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη με

τους εκπροσώπους των κομμάτων.
  
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ