2013-01-11 09:05:39
Φωτογραφία για Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς σε σχολείο στις ΗΠΑ
Νέο επεισόδιο με πυροβολισμούς σημειώθηκε χθες σε λύκειο της Καλιφόρνιας. Ενας έφηβος 16 ετών, οπλισμένος με κυνηγετική καραμπίνα, άνοιξε πυρ σε αίθουσα του σχολείου τραυματίζοντας σοβαρά ένα συμμαθητή του πριν δύο μέλη του προσωπικού του σχολείου τον πείσουν να παραδώσει το όπλο όπως ανακοίνωσαν οι αρχές.

Ο 16χρονος, η ταυτότητα του οποίου δεν έχει ανακοινωθεί, εισέβαλε σε μια τάξη του Union High School, ενός δημόσιου Λύκειου της πόλης Ταφτ, που βρίσκεται σε απόσταση 160 χλμ. βορειοδυτικά του Λος Αντζελες και έχει πληθυσμό 10.000 κατοίκων, και πυροβόλησε εξ επαφής ένα μαθητή, πριν πυροβολήσει και έναν άλλο, χωρίς να τον πετύχει, δήλωσε ο Ντόνι Γιάνγκμπλαντ, σερίφης της κομητείας του Κερν.

Το θύμα μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο, ενώ η αστυνομία περικύκλωσε το Λύκειο.

Μετά τους πρώτους πυροβολισμούς, ένας καθηγητής και ένας υπεύθυνος του Λυκείου άρχισαν να μιλούν με τον ένοπλο, επιτρέποντας έτσι στους άλλους 28 μαθητές να βγουν σώοι από την τάξη.


«Ο μαθητής ήταν ακόμη οπλισμένος με το τουφέκι του κι εκείνοι έμειναν μαζί του, τον απασχόλησαν μιλώντας του, επιτρέποντας έτσι στους μαθητές να βγουν, ενώ αυτός ηρεμούσε», δήλωσε ο σερίφης Γιάνγκμπλαντ.

Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο 23ABC News, το επεισόδιο συνέβη γύρω στις 09:00 (τοπική ώρα, 19:00 ώρα Ελλάδας) και ο 16χρονος είχε συλληφθεί 20 λεπτά αργότερα.

Οι ερευνητές πιστεύουν πως ο ένοπλος σχεδίασε την επίθεσή του το βράδυ της Τετάρτης και πως το όπλο ανήκει στον 19χρονο αδελφό του.

Το επεισόδιο συνέβη λιγότερο από ένα μήνα αφότου ένας ένοπλος σκότωσε 20 παιδιά και έξι ενηλίκους σε δημοτικό σχολείο του Κονέτικατ, το Δεκέμβριο, προκαλώντας μια εθνική συζήτηση για τον έλεγχο των όπλων. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ