2013-01-11 09:28:03
Φωτογραφία για Πρόβλημα για την Κύπρο το «ξέπλυμα μαύρου χρήματος»
Για την πολιτική της Κύπρου εναντίον του ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος, που θεωρείται ελλιπής από την Γερμανία και θέτει εμπόδια στην δανειακή υποστήριξη της Λευκωσίας ενημέρωσαν τους πρέσβεις των χωρών-μελών της Ευρωζώνης, ο υπουργός Οικονομικών και η επικεφαλής της Μονάδας Καταπολέμησης Αδικημάτων Συγκάλυψης της μεγαλονήσου, Βάσος Σιαρλής και Εύα Παπακυριακού, αντίστοιχα.

«Έχουμε ξεκαθαρίσει αυτό το θέμα στο σημείο, που είναι πολύ δύσκολο για κάποιον να το αμφισβητήσει», ανέφερε ο κ. Σιαρλής, απορρίπτοντας τις επιφυλάξεις που διατυπώνονται σχετικά με τις διαδικασίες που ακολουθούνται από τις κυπριακές τράπεζες ώστε να αποτρέπεται η νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες ενέργειες.

Ερωτηθείς για το θέμα του δημοσίου χρέους, που είναι εξίσου σημαντικό για να εγκριθεί το αίτημα της Λευκωσίας για χρηματοδοτική στήριξη, ο κύριος Σιαρλής ανέφερε ότι η ανάλυση που κάνει το Υπουργείο δείχνει ότι είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα, αλλά είναι διαχειρίσιμο.

Τέλος, ο υπουργός είπε ότι δεν έχει καθοριστεί συνάντηση της καγκελαρίου της Γερμανίας Άγγελας Μέρκελ με την κυβέρνηση κατά την αυριανή ολιγόωρη επίσκεψη της στην Κύπρο, για την έκτακτη σύνοδο κορυφής του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ