2013-01-11 22:59:03
Φωτογραφία για Με εμφύλιο πόλεμο απειλεί το λόμπι των όπλων τις ΗΠΑ!
Μόνο αδρανές δεν σκοπεύει να μείνει το λόμπι των όπλων στα σχέδια της κυβέρνησης των ΗΠΑ για αυστηροποίηση της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή. Μέλος του μάλιστα απειλεί με έναν νέο εμφύλιο πόλεμο.

Ως γνωστόν, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama ανέθεσε στον Αντιπρόεδρο Joe Biden να του παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για την αλλαγή του δικαιώματος οπλοκατοχής, αφού συναντηθεί με όλους τους ενδιαφερομένους. Οι προτάσεις αυτές αναμένεται να είναι έτοιμες μέχρι την Τρίτη.

Τελευταίος συνομιλητής του Αντιπροέδρου ήταν η National Rifle Association (Εθνική Ένωση Τουφεκιών, NRA), που αποτελεί πανίσχυρο λόμπι των όπλων και συζήτησε για πρώτη φορά με δημοκρατική κυβέρνηση πάνω στο θέμα. Η έκβαση των συνομιλιών προκύπτει και από την δήλωση του εκπροσώπου της Ένωσης που επακολούθησε:

«Συμμετείχαμε στη συνάντηση για να συζητήσουμε πώς μπορούμε να προστατεύσουμε τα παιδιά μας. Δυστυχώς διαπιστώσαμε με απογοήτευση ότι ελάχιστα επρόκειτο για την ασφάλεια των παιδιών, παρά για μια επίθεση στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα οπλοφορίας».


Χαρακτηριστικό της στάσης των βιομηχανιών όπλων είναι και το «παιχνίδι» που παίζεται στα ΜΜΕ. Ο Ari Fleisher, πρώην εκπρόσωπος τύπου του Προέδρου George W. Bush, κάνει χιούμορ με το τελευταίο περιστατικό βίας σε σχολείο στην Καλιφόρνια λέγοντας πως ο δράστης χρησιμοποίησε άλλο είδος όπλου και όχι κάποιο από τα υπό περιορισμό. «Να τα απαγορεύσουμε και αυτά»;

Το παραπάνω είναι χαρακτηριστικό της στάσης των ρεπουμπλικάνων και των συμφερόντων που εκπροσωπούν. Το συντηρητικό δίκτυο FOX που αποτελεί τον παραδοσιακότερο υποστηρικτή τους, μεταδίδει μεν το νέο συμβάν στην Καλιφόρνια, αλλά φροντίζει έντεχνα να προβάλλει «στο καπάκι» την ιστορία μιας γυναίκας στην Πολιτεία της Γεωργίας, η οποία κατάφερε με την βοήθεια του όπλου της να νικήσει τους επίδοξους ληστές.

Τυπικό του κλίματος και βιντεάκι στο Youtube, στο οποίο εμφανίζεται μέλος της NRA να απειλεί με εμφύλιο πόλεμο σε περίπτωση που τα σχέδια Obama λάβουν σάρκα και οστά:

«Είμαι πρόθυμος να ρίξω την πρώτη τουφεκιά. Όλοι εσείς οι πατριώτες θα πρέπει να σκεφθείτε τι θα κάνετε. Γεμίστε τις αποθήκες σας, καθαρίστε τα όπλα σας, φορέστε τα σακίδιά σας και ετοιμαστείτε για την μάχη».

Όλα αυτά, η κυριαρχία του χρήματος έναντι της λογικής, εξηγούν σε μεγάλο βαθμό αυτόν τον παραλογισμό που χαρακτηρίζει τις ΗΠΑ ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Επίσκεψη από πιτσιρίκια
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Επίσκεψη από πιτσιρίκια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ