2013-01-12 00:07:03
Φωτογραφία για ΣτΕ: Νόμιμος και συνταγματικός ο Καλλικράτης
Νόμιμες και συνταγματικές κρίθηκαν κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας οι προβλέψεις του σχεδίου Καλλικράτη για... τις συνενώσεις των Δήμων.

Με σειρά αποφάσεων (35 - 40/2012) απορρίφθηκαν οι προσφυγές Δήμων και Κοινοτήτων που υποστήριζαν πως το σχέδιο είναι αντισυνταγματικό.

Οι δικαστές ουσιαστικά αποδέχτηκαν τις εισηγήσεις των Ν. Μαρκουλάκη και Παναγιώτας Καρλή οι οποίοι έχουν υποστηρίξει ότι «δεν αντίκειται στις διατάξεις του άρθρου 102 του Συντάγματος νόμος με τον οποίο προβλέπεται η κατάργηση, ακόμη και σε ευρύτατη έκταση, πρωτοβάθμιων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης με συνένωση ή συγχώνευσή τους σε ενιαίους (μεγαλύτερους) οργανισμούς και η ανάθεση στους οργανισμούς αυτούς της διοίκησης των τοπικών υποθέσεων των καταργούμενων Δήμων και Κοινοτήτων βάσει τοπικών δεδομένων και κριτηρίων, τα οποία συναρτώνται κατ΄ αρχήν με τις γεωοικονομικές, κοινωνικές και συγκοινωνιακές συνθήκες των οικείων περιοχών, σύμφωνα με το άρθρο 101 του Συντάγματος».

Κατά τη συνεδρίαση υπήρξε μειοψηφία τριών δικαστών που υποστήριξε ότι οι συνενώσεις είναι αντισυνταγματικές, καθώς δεν διευκρινίζονται με ειδική αιτιολογία τα κριτήρια που χρησιμοποιήθηκαν.
dealnews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Η ΣΙΕΝΑ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ Η ΣΙΕΝΑ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ