2013-01-12 11:56:03
Φωτογραφία για Σαμαράς: Ο ελληνισμός πάντα αντιμετώπισε με επιτυχία τις δυσκολίες
Μήνυμα αλληλεγγύης και αισιοδοξίας προς τον κυπριακό λαό έστειλε ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, σε δηλώσεις του προσερχόμενος στη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, που πραγματοποιείται στη Λεμεσό «Μετά την Ελλάδα και η Κυπριακή οικονομία μπαίνει σε δοκιμασία, αλλά μέσα από τους αιώνες, όπως ξέρετε, ο Ελληνισμός πάντα αντιμετώπισε δυσκολίες, αλλά και πάντα τις αντιμετώπισε, τελικά, με επιτυχία. Κι αυτό είναι το πιο σημαντικό. Μέσα από τις δυσκολίες γινόμαστε πιο δυνατοί και πιστεύω πραγματικά ότι , όπως η Ελλάδα τα καταφέρνει, έτσι και η Κύπρος τελικά θα τα καταφέρει», δήλωσε ο κ.Σαμαράς.

Ερωτηθείς αν θα δοθεί κάποια κατεύθυνση στη σημερινή σύνοδο, ο κ.Σαμαράς απάντησε ότι «σήμερα θα εξετάσουμε διάφορα θέματα τα οποία δε σχετίζονται άμεσα με το ζήτημα αυτό, αλλά σχετίζονται γενικότερα με την προοπτική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος που, όπως ξέρετε, είναι το σημαντικότερο, ισχυρότερο κόμμα σήμερα στην Ευρωπαϊκή Ένωση».


«Αυτό θα είναι και το μήνυμα, αυτή θα είναι και η προσπάθεια, αυτή θα είναι και η ενεργός συμμετοχή, από εδώ και πέρα, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στην Κύπρο, προκειμένου ακριβώς να ξεπεράσει αυτά τα εμπόδια», πρόσθεσε.

Τέλος, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι η συγκίνησή του είναι πάντα μεγάλη, όταν βρίσκεται στην Κύπρο.

Στην ημερήσια διάταξη της συνόδου περιλαμβάνεται η στρατηγική του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για τις ευρωεκλογές του 2014, το πολυετές δημοσιονομικό πλαίσιο και το προφίλ του υποψηφίου προέδρου της επόμενης Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Στη σύνοδο, την οποία φιλοξενεί ο ΔΗΣΥ, θα παραστούν μεταξύ άλλων η καγκελάριος της Γερμανίας 'Ανγκελα Μέρκελ, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, το προεδρείο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, αρχηγοί κομμάτων και ηγέτες κρατών, μεταξύ των οποίων οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας Αντώνης Σαμαράς, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας.

Η σύνοδος πραγματοποιείται στον απόηχο των δηλώσεων Μέρκελ για τη δανειακή σύμβαση της Κύπρου που προκάλεσαν ανησυχία και αντιδράσεις στη Λευκωσία.

Για τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, η αστυνομία έχει λάβει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Επί ποδός θα βρίσκονται 180 αστυνομικοί και οι δρόμοι γύρω από το ξενοδοχείο, όπου θα πραγματοποιηθεί η σύνοδος θα είναι κλειστοί.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ