2013-01-12 13:16:38
Φωτογραφία για Για τα διπλώματα οδήγησης
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του "Ελ.Τύπου" μια απο τις χειρότερες πληγές της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και κοινωνικής ζωής μας, η απόκτηση διπλώματος για να οδηγείς αυτοκίνητο(ή πολύ περισσότερο μηχανή), το πιο ΣΑΠΙΟ και διεφθαρμένο σύστημα στον κόσμο, θα αλλάξει (ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ) τις προσεχείς ημέρες(τουλάχιστον...στα χαρτιά).

Στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, δίπλωμα οδήγησης έπαιρνες ακόμη κι αν ήσουν τυφλός αρκεί να πλήρωνες(χοντρός μαύρος τζίρος μίζας). Ετσι απέκτησαν διπλώματα οδήγσης άνθρωποι(κυρίως γυναίκες) που ΔΕΝ θα έπρεπε ΠΟΤΕ να οδηγούν(καμικάζι κίνδυνος-θάνατος στους δρομους). Οι εγκληματίες που έδιναν τέτοια διπλώματα(γιατί οι εταρείες ήθελαν να πουλάνε "με το κιλό" τα αυτοκίνητα κλπ) δεν λογοδότησαν ποτέ. Δεν ξέρουμε ΤΙ ακριβώς τελικά θα ισχύσει γιατί τα κυκλώματα είναι ΜΕΓΑΛΑ σοβαρά και διαπλεκόμενα.

Το ρεπορτάζ λέει οτι τα υποχρεωτικά μαθήματα (οδήγησης και θεωρίας)για να δώσεις για "δίπλωμα οδήγησης" θα αυξηθούν απο 20 σε 25 και η ανανέωση θα γίνεται κάθε 15 χρόνια (και στο 65ο έτος ηλικίας)
. Εαν είναι απλά να δώσουν και άλλα χρήματα στο...σύστημα(με την αύξηση των μαθημάτων και τις...ανανεώσεις) ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΤΟ ΒΥΣΙΝΝΟ - ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ. Αρκετά ξεζουμίσανε οι διεφθαρμένοι μιζαδόροι τον κόσμο- σημασία έχει να δίνουν διπλώματα οδήγσης ΜΟΝΟ σε όσους μπορούν να οδηγήσουν και δεν θα είναι ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΘΑΝΑΤΟΣ στους δρόμους. Οσο για τις προβλέψεις ρουχισμού των μοτοσυκλετιστών εαν ειναι να δώσουν ΧΡΗΜΑΤΑ στα μαγαζιά ΝΑ ΛΕΙΠΕΙ ΠΑΛΙ ΤΟ ΒΥΣΙΝΝΟ(φόρμες,επιγονατόδες,κράνος κλπ).Οχι βέβαια οτι δεν είναι σωστά να τα φορά κάποιος στην μοτοσυκλέτα(αλλά δεν είναι αυτό το ΚΥΡΙΩΣ ζητούμενο).

Τα επαγγελματικά θα εξακολουθούν να ανανεώνονται κάθε πέντε χρόνια - και με τα 65 χρόνια ανανέωση κάθε τριετία.

ΥΓ: Υπάρχει κάποιος να ασχολείται με τα φανάρια στις πόλεις; Ανάβουν "στο γάμο του καραγκιόζη", μόλις ανάβει "πράσινο" κάποιο το επόμενο είναι...κόκκινο και πάει λέγοντας. Τουρλουμπούκι...Θα ασχοληθει κανείς ΣΟΒΑΡΑ με οδηγούς και φανάρια;

ΥΓ2: Τα διπλώματα οδήγησης (όπως και τις "κλήσεις της τροχαίας") ΜΗΝ τα βλέπετε σαν "έσοδα" αλλά σαν Κοινωνικό Εργο ζωής και λειτουργίας. Η Τροχαία οφείλει να δημιουργεί συνθήκες "ασφαλούς,γρήγορης και άνετης οδήγησης" ,οχι να μοιράζει "κλήσεις". I-Reporter
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ