2013-01-12 16:15:01
Φωτογραφία για Μεγάλη τουριστική προβολή της Ηλείας στις αραβικές χώρες του Περσικού Κόλπου (ΝΕΟ)
Εκτεταμένη παρουσίαση της Αρχαίας Ολυμπίας, της Ηλείας και της Μεσσηνίας φιλοξένησε σε τουριστικό ένθετο αφιερωμένο στην Ελλάδα, η μεγαλύτερη και εγκυρότερη εφημερίδα του Κατάρ "Gulf Times", μετά από πρωτοβουλία της Βουλευτού Ηλείας Ν.Δ, Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου για την ενίσχυση της τουριστικής προβολής της περιοχής μας. Το δημοσίευμα παρουσίασε φωτογραφικό υλικό και την πλούσια πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας, την Ιστορία του, την ομορφιά των τοπίων και την υψηλή ποιότητα του τουριστικού προϊόντος του.

Η Ηλεία Βουλευτής κατά τη διάρκεια πρόσφατης επίσκεψης, που πραγματοποίησε στη Ντόχα τον περασμένο μήνα, σε συνεννόηση και συνεργασία με την πρέσβη της Ελλάδας στο Κατάρ, κα. Ελένη Ζορμπαλά οργάνωσε συντονισμένη προβολή του Νομού Ηλείας και της ευρύτερης περιοχής με την παρουσίαση των μεγάλων τουριστικών πλεονεκτημάτων της περιοχής, σε ειδικό τουριστικό περιοδικό που δημοσιεύτηκε και κυκλοφόρησε με την μεγάλης κυκλοφορίας, εφημερίδα του Εμιράτου.


Η δωρεάν προβολή της Ηλείας που επέτυχε η κα. Αυγερινοπούλου έγινε στην ευρείας κυκλοφορίας εφημερίδα «Gulf Times» που διαβάζεται από εκατομμύρια αναγνώστες υψηλού μορφωτικού και οικονομικού επιπέδου. Οι επισκέπτες από τις αραβικές χώρες του Κόλπου είναι τουρίστες που αναζητούν υπηρεσίες τουρισμού υψηλού επιπέδου και συνιστούν ιδιαίτερα σημαντική αγορά για τις ξενοδοχειακές, αλλά και τις λοιπές τουριστικές επιχειρήσεις της χώρας μας. Η πρωτοβουλία της κας. Αυγερινοπούλου πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της συστηματικής προσπάθειάς της για την ενίσχυση της τουριστικής δραστηριότητας στην Ηλεία και την ευρύτερη περιοχή.

Εξ?άλλου, στο πλαίσιο της στήριξης της ανάπτυξής της Ηλείας, η κα. Αυγερινοπούλου είχε συνάντηση με τον Aντιπρόεδρο του Qatar Foundation, Σεΐχη Dr. Abdulla Al-Thani, πρόεδρο του Πανεπιστημίου Hamad Bin Khalifa με τον οποίο συζήτησε δυνατότητες εκπαιδευτικής συνεργασίας με τη χώρα του. Το Qatar Foundation είναι ημι-κρατικός φορέας, ο οποίος συστάθηκε από τον Εμίρη του Κατάρ και συντονίζει τις προσπάθειες της αραβικής χώρας να αποκτήσει βιώσιμη ανάπτυξη και να μετεξελιχθεί σε οικονομία χαμηλού αποτυπώματος σε διοξείδιο του άνθρακα, μέσω της πανεπιστημιακής έρευνας.

Πηγή: iliaoikonomia
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Δίκαιη ήττα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Δίκαιη ήττα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ