2013-01-16 00:29:03
Φωτογραφία για Επιβεβαιώνει η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας την ύπαρξη επτά παροπλισμένων γερανών
Σε επιβεβαίωση του χθεσινού αποκλειστικού ρεπορτάζ του PatrasTimes προχώρησε νωρίς το μεσημέρι η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας με ανακοίνωσή της, αναφέροντας ουσιαστικά πως στο πάρκινγκ της οδού Αμερικής...φιλοξενούνται το τελευταίο χρονικό διάστημα συνολικά επτά γερανοί (εκτός του ενός ακόμα που χρησιμοποιείται από την Τροχαία Πατρών).

Η μόνη διαφοροποίηση είναι πως αντί για το 2012 που αναφέρθηκε στο χθεσινό ρεπορτάζ, η προμήθεια των συγκεκριμένων οχημάτων έγινε με κονδύλι που κόπηκε τον Δεκέμβριο του 2009, όπως αναφέρουν πληροφορίες, του Υπουργείου Αποκέντρωσης, με την αγορά τους να προσδιορίζεται μέσα στο 2010.

Το ζήτημα όμως που ουσιαστικά ανέδειξε και χθες το PatrasTimes, είναι πως εν μέσω κρίσης, καθώς το οικονομικό ζήτημα δεν είναι φαινόμενο του τελευταίου χρονικού διαστήματος, έγινε η αγορά τέτοιων οχημάτων αντί να αγοραστούν καινούργια περιπολικά (τα τελευταία είχαν έλθει στην Πάτρα το 2004), ή τουλάχιστον να χρησιμοποιηθούν τα χρήματα για την συντήρηση του ήδη υπάρχοντος «στόλου» της ΕΛ.ΑΣ.


Όπως αναφέρουν πάντως πληροφορίες, οι γερανοί αυτοί άρχισαν να έρχονται στην Αχαΐα πολύ αργότερα και τώρα τελευταία εμφανίστηκαν όλοι μαζί στον χώρο στάθμευσης της ΕΛ.ΑΣ. στην οδό Αμερικής, δίπλα από το νέο Αρχαιολογικό Μουσείο.

Οι συγκεκριμένοι γερανοί, όπως σημειώνει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., χρησιμοποιούνται εκτός της Τροχαίας Πατρών, για τις ανάγκες της Τροχαίας Αιγίου, της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας και ενίοτε των Περιφερειακών Αστυνομικών Τμημάτων. Όμως αφού είναι έτσι για ποιο λόγο τότε ο γερανός που είναι για το Αίγιο, δεν βρίσκεται στο Αίγιο, παρά μόνο παραμένει στην οδό Αμερικής και φυσικά όλοι οι υπόλοιποι;

Επιπλέον, καλώς ή κακώς, οι συνολικά οκτώ γερανοί, θα πρέπει να υπόκεινται σε ειδικά σέρβις για τα υδραυλικά τους, εκτός των υπολοίπων (λάστιχα, λάδια κ.λπ.), τα οποία είναι δαπανηρά με αποτέλεσμα εκτός του κόστους αγοράς τους να υπάρχει και μεγάλο κόστος για την συντήρηση, η οποία, όπως αναφέρουν πληροφορίες, δεν γίνεται.

Εκτός αυτού, το σημαντικότερο είναι πως δεν υπάρχει προσωπικό για να μπορέσει να οδηγήσει αυτά τα οχήματα και αυτό γιατί θα πρέπει να έχουν επαγγελματικό δίπλωμα και συγκεκριμένη προϋπηρεσία, που αυτή τη στιγμή στην περιοχή, επειδή δεν έχει γίνει ο απαραίτητος έλεγχος για το ποιος διαθέτει, όπως αναφέρουν συνδικαλιστές στο PatrasTimes, μόνο δύο άτομα είναι υποχρεωμένα να καλύψουν όλες τις βάρδιες της ημέρας.

Οπότε, όπως γίνεται αντιληπτό από τα παραπάνω, και οι οκτώ γερανοί (ένας που χρησιμοποιείται και επτά που βρίσκονται στο πάρκινγκ) δεν πρόκειται να βγουν στους δρόμους της Πάτρας ή της Αχαΐας για να συνδράμουν στην τροχονόμευση.

Κλείνοντας να αναφέρουμε πως οι συγκεκριμένοι επτά γερανοί που φιλοξενούνται στον χώρο στάθμευσης της οδού Αμερικής, έχουν χαρακτηριστεί, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, ως υπεράριθμοι για την περιοχή και έχουν γίνει σχετικά έγγραφα για να δοθούν σε άλλες Αστυνομικές Διευθύνσεις, κάτι που ακόμα δεν έχει γίνει.

Β. Κωνσταντόπουλος: «Αντί να στραφούμε στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας…»

Ουσιαστικά επιβεβαιώνει το ρεπορτάζ του PatrasTimes και ο εκπρόσωπος Τύπου της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων και μέλος της ΠΟΑΣΥ Βασίλης Κωνσταντόπουλος, ο οποίος σε δήλωσή του τονίζει πως «η ύπαρξη υπεράριθμων γερανών δείχνει το έλλειμμα που υπάρχει στη διαχείριση της υλικοτεχνικής υποδομής της ΕΛ.ΑΣ., κάτι που υπάρχει και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα».

Και συνεχίζει ο κ. Κωνσταντόπουλος λέγοντας πως: «Σε μια περίοδο που βιώνουμε τα επακόλουθα της οικονομικής κρίσης με την έκρηξη της εγκληματικότητας, θα περίμενε κανείς ότι αντί για γερανούς θα έπρεπε να εφοδιαστούμε με καινούργια περιπολικά ή έστω το κόστος της αγοράς τους να δοθεί για την επισκευή των υπαρχόντων».

«Κάποιοι όμως αποφάσισαν ότι οι επτά γερανοί στην Πάτρα θα αντιμετωπίσουν ένα από τα προβλήματα, όμως το ηπιότερο, όπως είναι το κυκλοφοριακό, τη στιγμή που θα έπρεπε να στραφούμε στην εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας. Το σίγουρο είναι ότι αν αυτοί οι οκτώ συνολικά γερανοί που έχουμε, κυκλοφορούσαν όλοι μαζί στους δρόμους της Πάτρας, μάλλον από μόνοι τους θα δημιουργούσαν κυκλοφοριακό πρόβλημα παρά θα το έλυναν…», κατέληξε χαρακτηριστικά στη δήλωσή του στο PatrasTimes.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.

Σχετικά με χθεσινό δημοσίευμα ηλεκτρονικής ιστοσελίδας το όποιο είχε τίτλο « Αγόρασαν .... επτά γερανούς, τη στιγμή που η Αστυνομία δεν έχει περιπολικά! » και αναφέρεται σε αγορά επτά γερανών το έτος 2012 για την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας ανακοινώνονται τα εξής :

• Τα τελευταία τρία χρόνια δεν έχει πραγματοποιηθεί καμία απολύτως αγορά υπηρεσιακών γερανών, ούτε έστω και ανακατανομή τους από άλλες αστυνομικές υπηρεσίες στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας.

• Η Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας διαθέτει οκτώ συνολικά γερανούς οι όποιοι εξυπηρετούν τις ανάγκες της Τροχαίας Πατρών, της Τροχαίας Αιγίου, της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αχαΐας και ενίοτε των Περιφερειακών Αστυνομικών Τμημάτων σε όλο το Εθνικό - Επαρχιακό δίκτυο του Νομού και στα μεγάλα αστικά του κέντρα.

• Από τους οκτώ γερανούς οι πέντε κατανεμήθηκαν στις 9-12-2009 στην Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας μετά από ομαδική προμήθεια οχημάτων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας ενώ οι υπόλοιποι τρεις είναι παλαιοτέρων ετών.

patrastimes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ξεχνούν το ... υπό παραχώρηση
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
"Ξεχνούν" το ... υπό παραχώρηση
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ